Introductiecursus kanovaren in de Dordtse Biesbosch


DORDRECHT, 20070507 -- Dinsdag 22 mei 2007 start de kanovereniging Dajaks uit Dordrecht haar introductiecursus kanovaren. De cursus wordt gegeven door ervaren kano-instructeurs die niet alleen kunnen kanoën, maar ook de mooiste plekken van de Biesbosch kennen. Deelnemers leren kanovaren op plaatsen die alleen per kano zijn te bereiken, langs beverburchten, grientbossen en moerassen, terwijl zomaar de zeldzame ijsvogels voor de deelnemers uit vliegen. Dit is een unieke cursus voor mensen die er over denken om lid te worden van deze kanovereniging of net lid zijn geworden, maar nog weinig of geen kano-ervaring hebben.

De cursus bestaat uit vier aansluitende dinsdagavonden. De eerste twee avonden bestaan uit de instructie basis-technieken, materialen, veiligheid en clubregels. Vervolgens gaan deelnemers twee keer onder begeleiding varen in de Hollandsche Biesbosch. De vier cursusavonden geven voldoende basiskennis om op verantwoorde wijze mee te kunnen varen op eenvoudige clubtochten.

Voor deelnemers die nog geen lid zijn van Dajaks zijn de deelnamekosten ¤15,--. Na de eerste twee instructieavonden dienen deelnemers aan te geven of ze lid willen worden of niet; het bestuur van Dajaks zorgt vervolgens voor de inschrijving en de informatieverstrekking over de vereniging. De betaalde deelnamekosten krijgen de deelnemers terug als korting op het lidmaatschapsgeld.

Aanmelden voor een cursus kan via de website www.dajaks.nl. Na aanmelding worden deelnemers over de verschillende cursuscycli verdeeld. Per cursusavond zijn maximaal 2 begeleiders aanwezig voor maximaal 7 cursisten. Het kan dus zijn dat je op een wachtlijst komt.
De cursus start 22 mei. Later in 2007 zal de cursus nog twee keer worden gegeven.





kanovereniging Dajaks