Sollicitant en werkplek via filmpje te zien


Een nieuwe job vinden via video cv

DORDRECHT, 20070522 -- Een nieuwe manier voor het vinden van een baan is het publiceren van een filmpje op internet. Met een videocv kan een sollicitant zijn persoonlijkheid, motivatie en inspiratie op een andere wijze tonen dan in een traditionele brief met cv. De nieuwe online carrière site www.videocvtube.com/indexnl.html biedt een online platform voor filmpjes van werkzoekenden en bedrijven.

Mensen zijn visueel ingesteld. Een zelfpresentatie middels een videocv op internet kan een alternatief zijn voor het sturen van sollicitatiebrieven.

De site www.videocvtube.com/indexnl.html is gestart op 1 mei 2007, de Dag van de Arbeid. Werkzoekenden en stagiaires kunnen er gratis hun videocv publiceren. Werkgevers kunnen zich met een video presenteren aan potentiële werknemers.

Omdat de carrière site internationaal werkt, zijn er aanbiedingen mogelijk van buitenlandse werkgevers. Dit is spannend, de sollicitant met een videocv kan aanbiedingen krijgen uit het buitenland. Indien iemand een baan of stage buiten Nederland overweegt, lijkt het plaatsen van een videocv een prima aanvulling op de zoektocht naar een job.





Ingezonden persbericht