Met Secumap nooit meer onderverzekerd


SOEST, 20070522 -- Het merendeel van de Nederlandse huishoudens is onderverzekerd. En dat komt (helaas) pas aan het licht bij calamiteiten als diefstal of brand. Op de website secumap.nl kunnen huishoudens al hun bezittingen overzichtelijk in kaart brengen. Van diploma's en waardepapieren tot foto's van verzamelingen of serienummers van apparatuur. Overigens werkt de site volledig anoniem en is zij bijzonder goed beveiligd.

Dat de site in een grote behoefte voorziet blijkt wel uit het feit dat er daags ná de feitelijke introductie zich al meer dan 1.000 nieuwe gebruikers hebben aangemeld. "Veel mensen weten wel dat ze onderverzekerd zijn, maar doen verder niets met die wetenschap.", zegt Rob Land van Secumap Nederland bv.

"Na een brand of diefstal weet men nog wel van welk merk de televisie was, en wat die ongeveer heeft gekost en wanneer hij is aangeschaft. Maar juist van de kleine zaken zoals bijvoorbeeld CD's en DVD's waar men er meestal veel van in huis heeft ontbreekt een inventarisatie" weet Land te melden.

De website secumap.nl maakt een einde aan die onzekerheid. Via tien handige categorieën kunnen bezittingen snel en eenvoudig worden ingevoerd en eventueel van foto's worden voorzien. De communicatie tussen de gebruiker en de website wordt op dezelfde manier beveiligd als bijvoorbeeld bij het thuisbankieren via internet. Daarnaast is het gebruik van secumap.nl anoniem. Omdat de gebruiker geen huisadres hoeft op te geven is er geen koppeling te maken tussen de (waardevolle) spullen en een fysiek adres in Nederland.

Gebruikers kunnen beginnen met een gratis proefabonnement en eventueel doorgroeien naar een betaald abonnement dat van alle gemakken voorzien is. Zo kunnen betaalde abonnementen méér items en foto's laten zien en kan er eenvoudig een rapport gemaakt worden van alle bezittingen. Met dit rapport kan een beter dekkende verzekering afgesloten worden maar ook een betere aangifte bij politie en verzekeraar gedaan worden.

De site is bereikbaar op www.secumap.nl