Ingezonden persbericht


Jonge voetbaltalenten op bezoek bij Electronic Arts Nederland

Schiphol-Rijk, 23 mei 2007 - In het kader van het EA SportStars programma ontvingen een aantal jonge voetbaltalenten uit handen van Electronic Arts product manager René van der Vlist een Sony PlayStation 3. Electronic Arts maakt dit gebaar om de voetballers nauw te betrekken bij de ontwikkeling van de game FIFA 08. De jonge talenten zullen de spelconsoles gebruiken om EA van feedback te voorzien om de game op de voetbalwerkelijkheid te laten doen lijken.

EA Sports, het onderdeel van Electronic Arts dat realistische sportsgames op de markt brengt, streeft er naar de meest authentieke sportsimulatie te bieden die mogelijk is. Daarom wordt er grote waarde gehecht aan de mening van échte sporters. Dit heeft in Nederland geresulteerd in het EA SportStars programma. Voor dit programma zijn jonge sporttalenten geselecteerd die naast toppers in hun sport ook fanatieke gamers zijn.

Het is de bedoeling dat deze sportgamers in aanloop naar de nieuwe games waardevolle informatie geven over de authenticiteit en speelbaarheid van nieuwe sportgames. Op dit moment bestaat het "team" uit:


* Julian Jenner (22 jaar), AZ en Onder 21 Nederlands elftal. Komt uit op EK-21. Positie: aanvaller
* Otman Bakkal (21 jaar), PSV en Onder 21 Nederlands elftal. Komt uit op EK-21. Positie: aanvaller
* Vurnon Anita (18 jaar), Jong Ajax, Nederland onder 18, heeft reeds debuut voor Ajax gemaakt, 3e op WK onder 17 in Peru. Positie: middenvelder
* Mitchell Donald (18 jaar), Jong Ajax, Nederland onder 18, heeft reeds debuut voor Ajax gemaakt. Positie: middenvelder
* John Goossens (19 jaar), Jong Ajax, Nederland onder 19, 3e op WK onder 17 in Peru. Positie: middenvelder
* Koen Verhoeff (19 jaar), Jong Ajax, Nederland onder 19, 3e op WK onder 17 in Peru. Positie: keeper
* Tim Krul (19 jaar), Newcastle United, Nederland onder 19, 3e op WK onder 17 in Peru , reeds debuut gemaakt in UEFA- Cup. Positie: keeper
* David Mendes da Silva (24 jaar), AZ en Nederlands elftal. Positie:keeper

De spelers zelf zijn vereerd in deze vorm onderdeel te mogen zijn van het FIFA team en verheugen zich op het gamen op de PlayStation 3. Het resultaat van de samenwerking zal volgend jaar in de game FIFA 08 te bewonderen zijn. FIFA is één van de bekendste en best verkochte sporttitels van EA. Meer informatie is te vinden op www.electronicarts.nl.

Foto's van de officiële overhandiging van de Sony PlayStation 3 aan de jonge talenten zijn te vinden op: www.pridepr.nl

Over Electronic Arts

Electronic Arts Inc. (EA) heeft zijn hoofdkwartier in het Californische Redwood City en is toonaangevend op het gebied van interactieve entertainment software. Het bedrijf werd in 1982 opgericht en ontwikkelt, publiceert en distribueert over de hele wereld interactieve software voor spelcomputersystemen, PC's, gsm's en het Internet. Electronic Arts market zijn producten onder vier merknamen: EA SPORTSTM, EATM, EA SPORTS BIGTM en POGOTM. In het belastingjaar 2006 behaalde EA inkomsten van 2,95 miljard dollar en werden er van 27 titels meer dan een miljoen exemplaren verkocht. EA's homepage en online gamesite is www.ea.com. Meer informatie over EA's producten en de volledige tekst van persberichten is te vinden op http://info.ea.com.

Robbert Minderhoud & Eline Bol

Pride PR voor Electronic Arts

+31 71 568 00 28

robbert@pridepr.nl / eline@pridepr.nl