Gemeente Zevenaar


23-05-2007: Samenwerking Regionale Sociale Diensten De Liemers

De vier gemeenten: Duiven, Rijnwaarden, Westervoort en Zevenaar hebben de ambitie om met ingang van 1 januari 2008 op het terrein van Werk en Inkomen formeel te gaan samenwerken in de Regionale Sociale Dienst De Liemers.

Al vanaf 2004 werken de gemeenten Duiven en Zevenaar intensief samen op het gebied van sociale zaken. Uit de evaluatie van de samenwerking tussen Duiven en Zevenaar blijkt dat de keuze voor samenwerking een goede is geweest. De kwetsbaarheid is in de nieuwe organisatie duidelijk verminderd en de nieuwe wetgeving (Wet werk en bijstand) is op een kwalitatief hoogwaardig niveau ingevoerd. Het succes van de huidige samenwerking en de steeds intensievere samenwerking tussen de ketenpartners (CWI, UWV en gemeenten) geven aanleiding om de samenwerking verder te gaan uitbreiden. Daarnaast blijkt uit landelijk onderzoek dat voor het zelf uitvoeren van alle aspecten van de Wet werk en bijstand een schaalgrootte van 70.000 à 80.000 inwoners vraagt. Met het toetreden van Westervoort en Rijnwaarden wordt deze omvang gerealiseerd.

Doelstelling is om eind september 2007 een definitief voorstel inzake de beoogde en gewenste samenwerking aan de colleges van de 4 gemeenten voor te leggen.