Provincie Gelderland

PERSBERICHT

Nr.2007-252

Arnhem,22 mei 2007

ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS
Periode 24 en 25 mei 2007

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden. Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Donderdag 24 mei
De Commissaris van de Koningin Clemens Cornielje verricht de opening van het Woonzorgcentrum "Het hart van Thornspic" in Doornspijk. Tijdens een informatieavond kwam naar voren dat de senioren bij het ouder worden graag in hun eigen kern Doornspijk willen blijven wonen. Het Woonzorgcentrum, gelegen in het centrum, is een dependance van "Het Nieuwe Feithenhof" in Elburg en zal grotendeels ook dezelfde zorgmogelijkheden kunnen bieden. Het complex bestaat uit 45 appartementen voor ouderen met de noodzakelijke zorg op afroep beschikbaar. Ook ouderen uit de omgeving kunnen van de faciliteiten gebruik maken en kunnen samen eten, deelnemen aan activiteiten, e.d. Ook kunnnen er alle thuiszorg-producten aangeboden worden. (Het programma begint om 15.00 uur in de Gereformeerde Kerk, Zuiderzeestraatweg West 84 en om 15.45 uur vindt de officiële opening plaats in "Het hart van Thornspic". Voor nadere informatie: Woningstichting De Betere Woning. Tel. 0525 - 684900.) De Commissaris van de Konigingin neemt het boek "Winfried, de geschiedenis van een landgoed en zijn bewoners" van dr. Susanne Piët in ontvangst. Drie studenten van de Technische Universiteit zijn op de bouwkundige geschiedenis van het landgoed afgestudeerd en hebben met dr. S. Piët en haar man, geholpen door historisch, materiaal onderzoek verricht naar de geschiedenis van het landgoed. Voorafgaand aan de overhandiging is er een lezing, getiteld: "Ooit gesloopt", van ir. Jord den Hollander, auteur van gelijknamig boek. (Vanaf 17.00 uur; circustent bij Klein Winfried Landgoed Winfried, Groteweg 17, Wapenveld. tel. 038 - 4470333) Gedeputeerde Annelies van der Kolk krijgt van de burgemeester van de gemeente Tiel, de heer S. de Vreeze, het boek "Een Bataafse plattelandsgemeenschap in de wereld van het Romeinse rijk" overhandigd. (12.45 - 15.00 uur; Theater Agnietenhof in Tiel)

Vrijdag 25 mei
Gedeputeerde Harry Keereweer geeft tijdens de Startconferentie Taskforce Management Overstromingen (TMO) een introductie over de oefenweek in 2008. Staatsecretaris van Verkeer en Waterstaat mevrouw Tineke Huizinga is bij deze conferentie aanwezig. De visie van TMO op de organisatorische aanpak bij overstromingen en de gevolgen daarvan staan deze dag centraal. (11.30 - 16.00 uur; Regardz Eenhoorn, Koningin Wilhelminalaan 33 in Amersfoort)