Gemeente Helmond


Nabestaanden grafrecht Molstraat meld u!

De gemeentelijke begraafplaatsadministratie wordt geactualiseerd. De gemeente wil onder meer van nabestaanden weten of ze een graf willen behouden.

Hiervoor is de gemeente op zoek naar mensen met grafrecht op één of meerdere graven uit de periode 1945-heden van de begraafplaats aan de voormalige Molstraat. Het gaat hier om de kleine gemeentelijke begraafplaats, gelegen in een hoek achter het grotere Rooms-katholieke kerkhof aan de Molenstraat. De rechthebbenden die bij de gemeente bekend zijn, hebben een brief ontvangen en hoeven niet meer te reageren.

Gegevens verouderd

Er zijn graven waarvan de rechthebbenden en nabestaanden niet meer getraceerd kunnen worden. De gemeente verzoekt daarom alle rechthebbenden, nabestaanden, kennissen of buurtbewoners van overledenen die in deze graven liggen om contact op te nemen. Op deze manier wil de gemeente achterhalen of de nabestaanden het betreffende graf willen behouden of niet.

Contact opnemen

Het aanmelden om naam- en adresgegevens door te geven, kan de volgende wijzen:

- telefonisch met de afdeling Beheer Openbare Ruimte van de gemeente Helmond, bereikbaar op werkdagen: 9:00 uur tot 17:00 uur op telefoonnummer (0492) 58 7556;

- via e-mail naar de gemeente Helmond, emailadres: gemeentelijkebegraafplaats@helmond.nl

- schriftelijk aan de gemeente Helmond ter attentie van afdeling Beheer Openbare Ruimte, Postbus 950, 5700AZ, Helmond.