Nieuw-Vlaamse Alliantie


N-VA zendt haar ondertitelde tv-spot vanavond uit (25/05/07)

Vanavond omstreeks 19u30 zendt de N-VA zendt haar verkiezingsboodschap uit op Eén, aansluitend op het nieuwsjournaal. Volgende week vrijdag volgt de tweede spot.

Lang zag het ernaar uit dat de N-VA geen zendtijd zou krijgen. Open VLD, SP.A én Vlaams Belang hadden een wisselmeerderheid gevormd in het bureau van het Vlaams parlement om de N-VA haar zendtijd te ontnemen. Dit was volledig in strijd met het Vlaams mediadecreet dat elke partij die door een eigen fractie is vertegenwoordigd in het Vlaams parlement zendtijd gunt. De N-VA legde zich daar dus niet bij neer en startte een procedure in kort geding. Vorige week verplichtte een Brusselse rechter de openbare omroep om de N-VA conform het Vlaams Mediadecreet politieke zendtijd te geven. Open VLD, SP.A én Vlaams Belang beten dus in het zand.

Dat de N-VA haar tv-spot nog ingeblikt kreeg was een huzarenstukje. Des te meer omdat de VRT na het vonnis haar zendschema nog wél een tweede keer aanpaste om SP.A-Spirit meer montagetijd te gunnen (hoewel die partij zich al langer had kunnen voorbereiden) maar niet inging op een gelijkaardige vraag van de N-VA.

De VRT deelde mee de tv-spots van de politieke partijen niet te ondertitelen via Teletext.
Uit respect voor doven en gehoorgestoorde kijkers ondertitelt de N-VA haar tv-spots dan maar zelf. Als enige Vlaamse partij deed ze die investering!

U kan de tv-spots nu reeds in primeur op de webstek van de N-VA bekijken.

Auteur:
Helga Stevens, Vlaams parlementslid
Bart De Wever, voorzitter N-VA

Meer informatie:
Contactpersoon: Piet De Zaeger, directeur N-VA
Telefoon: 02 219 49 30
Fax: 02 217 35 10
E-post: piet.dezaeger@n-va.be
Url: www.n-va.be