Gemeente Zijpe


2007-05-25 Opening Kunstvulkaan voor scholen

Op vrijdag 25 mei kondigde Annet Meijering van Stichting Kunst & Cultuur, tevens werkzaam als leerkracht op de Springschans te Petten, hoog geëerd bezoek aan.

Op het schoolplein van basisschool t Zwanenest te Schagerbrug arriveerde jonkheer Piet Morsch (alias wethouder) vergezeld door freule Gerie de Boer in een prachtige oude wagen.

Samen met Triade, Stichting Kunst & Cultuur besteden de 8 basisscholen in de gemeente Zijpe ieder jaar aandacht aan kunst en cultuur. Dit jaar is voor het thema "reizen" gekozen. In april bezocht een verhalen verteller/schrijver de scholen om over vroeger te vertellen.

Ook was er een kunstenaar die hulp bood bij het maken van een kunstwerk door kinderen van groep 7/8. Tijdens de komende Kunstroute zullen deze kunstwerken een plek langs de route krijgen.

De komende maanden zullen de kinderen nog film kijken, muziektheater bijwonen, een toneelstuk zien en een tentoonstelling over beweging in het museum van Anna Paulowna bezoeken.

De jonkheer overhandigde een koffer met daarin voor iedere leerling een kunst paspoort. Hierin kunnen ze hun ervaringen noteren en stempels laten zetten van alle activiteiten waaraan zij hebben deelgenomen.

Met het hijsen van de kunstvlag gaven zij het startschot voor de opening van de Kunstvulkaan.

Na het bezoek aan Schagerbrug gingen de freule en jonkeer naar de overige scholen in de gemeente Zijpe en sloten af in OBS de Bijenkorf in Oudesluis.

Triade, Stichting Kunst & Cultuur en de gemeente Zijpe willen alvast de vele ouders bedanken die zorgen voor vervoer tijdens al deze activiteiten.