PvdA Europees parlement


EU-leerboek jongeren in no-time uitverkocht

25 mei 2007

Het boek 'Werkplaats Europa', een leerboek over Europa en Europese samenwerking voor scholieren, is binnen no-time uitverkocht. De Partij van de Arbeid is overvallen door het enorme aantal aanvragen van het gratis jongerenboek, dat door PvdA-politicus Max van den Berg werd geschreven op basis van zijn ervaringen als fractievoorzitter in het Europees Parlement.

De eerste druk van 2000 exemplaren is inmiddels ruim uitverkocht; het aantal bestellingen van het boek door docenten, scholen en onderwijsorganisaties bedraagt meer dan 3000. Inmiddels zijn 6000 exemplaren van het boek bijbesteld.

Max van den Berg: "Een aansprekend, to-the-point boek over hoe Europa in de praktijk werkt voorziet blijkbaar in een behoefte. We hebben dit boek gemaakt samen met scholieren omdat ik tijdens werkbezoeken en in gesprekken met jongeren merkte dat het Nederlandse onderwijs over Europa en de EU saai en theoretisch is. Zo ga je natuurlijk niet om met de toekomstige generatie Europeanen. Nederlandse jongeren begrijpen heel goed dat je in een globaliserende wereld Europa nodig hebt om samen sterker te staan."

Het boek van Van den Berg is een praktijkgericht boek over het hoe-en-wat in Brussel en de Europese Unie, en is gelardeerd met veel persoonlijke verhalen van de PvdA'er over het leven als Europees politicus. "Natuurlijk gaat het boek over mijn belevenissen in Europa; voor iedereen zijn die weer verschillend. Maar het gaat erom dat we een begin maken met aansprekend jongerenonderwijs over Europa. Voor de Erasmusgeneratie telt het verschil dat Europa kan maken in hun leven en voor hun studie, niet de cijfertjes en de wetteksten."

De nieuwe druk van 'Werkplaats Europa' is gratis te bestellen op de website http://www.maxvandenberg.nl/. Aanvragers krijgen het boek zo snel mogelijk thuisgestuurd.