Jean Frijns benoemd in Toezicht- en Adviescommissie van NautaDutilh

Amsterdam, 25 mei 2007 - Jean Frijns is benoemd tot lid van de Toezicht en Advies Commissie (TAC) van NautaDutilh. De TAC adviseert het bestuur ten aanzien van de strategie en houdt toezicht op het beleid en op de algemene gang van zaken van de vennootschap. Anderhalf jaar geleden is in het bestuur van NautaDutilh - naast advocaten, notarissen, fiscalisten - een externe professionele bestuurder (managing director) benoemd. Met de steeds verdergaande professionalisering van NautaDutilh lag ook de benoeming van een extern lid van de TAC in de lijn. Jean Frijns is benoemd tijdens de Algemene Vergadering van Aandeelhouders die gisteren bijeen kwam.

Jean Frijns studeerde en promoveerde in de economische wetenschappen aan de Katholieke Universiteit Brabant in Tilburg. In 1988 trad hij in dienst bij het ABP waar hij diverse functies bekleedde totdat hij in 1993 CEO werd van ABP Vermogensbeheer. In 1995 werd hij benoemd tot bijzonder hoogleraar Beleggingsleer aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Tevens is hij in 2004 tot voorzitter benoemd van de Monitoring Commissie Corporate Governance Code, opvolger van de Commissie Tabaksblat. Jean Frijns heeft tientallen publicaties op zijn naam staan op het gebied van econometrie, financiële markten en beleggingen en pensioenen.

Bestuursvoorzitter van NautaDutilh, Marc Blom: "We zijn verheugd met de benoeming van Jean Frijns. Hij beschikt over bijzondere financiële en economische expertise en maatschappelijke betrokkenheid waar wij bij onderwerpen die in de TAC aan de orde komen veel profijt van kunnen hebben. Daarnaast zijn wij er gewoon trots op dat hij zich via een rol in de TAC aan NautaDutilh heeft willen verbinden".

De Toezicht en Advies Commissie bestaat verder uit Marc Anker, partner te Amsterdam, Dick van der Stelt (voorzitter), partner te Rotterdam, Elizabeth van Schilfgaarde, partner te New York en François Tulkens, partner te Brussel

Over NautaDutilh

NautaDutilh is één van de grootste onafhankelijke advocatenkantoren in de Benelux met 400 advocaten, notarissen en belastingadviseurs. Het kantoor heeft vestigingen in Amsterdam, Brussel, Londen, Luxemburg, New York en Rotterdam en werkt op niet-exclusieve basis samen met toonaangevende kantoren wereldwijd. NautaDutilh biedt juridische dienstverlening op het hoogste niveau en adviseert een grote verscheidenheid aan opdrachtgevers bij complexe transacties en juridische vraagstukken. NautaDutilh wordt aanbevolen door de belangrijkste internationale juridische publicaties The European Legal 500 en Chambers' Global directory.

www.nautadutilh.com

Contact voor media:

Margaret van Kempen

m.vankempen@kempenpr.nl

070 - 346 3760 en 0653 805 856