Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Cognos Now! eerste gebruiksklare BI-oplossing die als hardwaretoepassing of als SAAS geleverd wordt

Snelle inzet en lage kosten aantrekkelijk voor afdelingen en middelgrote organisaties

Nieuwegein, 25 mei 2007 - Cognos (NASDAQ: COGN; TSX:CSN), wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, introduceert Cognos Now!. Cognos Now! is het eerste product van een nieuwe familie van oplossingen voor BI en Performance Management die alleen als hardwaretoepassing of volgens het Software-as-a-Service (SaaS)-model geleverd worden.

Het innovatieve Cognos Now! biedt als hardwaretoepassing of 'hosted service' zelfbedieningsdashboards, geïntegreerde data, analyses en rapporten. Met Cognos Now! kunnen klanten eenvoudig en tegen lage kosten een complete, gebruiksklare BI-oplossing inzetten en beheren. Zelfs als de IT-ondersteuning of -middelen beperkt zijn.

Cognos Now! is gebaseerd op technologie afkomstig uit de recente overname van Celequest en is de eerste hardwaretoepassing voor BI. Het product wordt ook aangeboden als Cognos Now! for Salesforce, voor klanten die behoefte hebben aan het meten van de prestaties op basis van hun Salesforce-data. Met interactieve, kant-en-klare zelfbedieningsdashboards en realtime monitoring van informatie stelt Cognos Now! afdelingen van grotere ondernemingen, en kleine en middelgrote bedrijven in staat om proactief belangrijke bedrijfsdata te volgen en hierop te reageren. Doordat ze steeds actueel inzicht in de stand van zaken hebben, kunnen klanten hun dagelijkse organisatorische activiteiten verbeteren en de operationele efficiëntie verhogen. Cognos Now! biedt vooral voordelen voor kleine en middelgrote organisaties die vaak over onvoldoende IT-middelen en -budget beschikken om softwareoplossingen te installeren, gebruiken en onderhouden.

De gebruiksklare BI-oplossingen die deel uitmaken van de Cognos Now!-hardwaretoepassingen werken direct samen met Cognos 8 Business Intelligence. Dit zorgt voor een compleet beeld van de bedrijfsinformatie en verhoogt de waarde van het raamwerk voor Performance Management van Cognos verder.

"Als beheerder van een van de grootste energiemarkten ter wereld heeft Midwest ISO te maken met enorme hoeveelheden data", zegt Anushree Bag, manager performance assurance van Midwest ISO. "Met Cognos Now! kunnen we veranderingen beter volgen en analyseren en hier direct op reageren. Dit alles met één complete BI-oplossing, die voordeliger was dan andere producten."

Cognos Now! biedt complete BI verpakt als één hardwaretoepassing die in minder dan een uur geïnstalleerd kan worden. Cognos Now! biedt de reeds geconfigureerde hardwareserver, BI-applicatie en alle andere benodigde software voor een vaste prijs, onafhankelijk van het aantal gebruikers, dashboards of databronnen. De zelfbedieningsdashboards van de oplossing stellen zakelijke gebruikers in de hele organisatie in staat om overzichten te personaliseren en veranderen zonder dat ze extra opleiding of hulp van IT nodig hebben. Cognos Now! heeft een schaalbare architectuur die een groot aantal gebruikers, databronnen en dashboards ondersteunt en minimaal onderhoud vergt.

"Onze visie is dat we onze klanten willen helpen om de prestaties te verbeteren. Met Cognos Now! kunnen onze klanten nog meer succes behalen", zegt Diaz Nesamoney, vice-president en general manager of on-demand solutions van Cognos. "Bedrijven van allerlei omvang moeten zich bewust zijn van en kunnen reageren op veranderende bedrijfsomstandigheden om te slagen. Met Cognos Now! bieden we een krachtige, gebruiksklare BI-oplossing waarmee nog meer bedrijven eenvoudig en kostenefficiënt waardevolle informatie uit hun bedrijfsdata kunnen halen."

Cognos Now! is direct beschikbaar als hardwaretoepassing of als hosted service. De hardwaretoepassing is beschikbaar in drie versies: SMB, Standard en Enterprise - deze hebben verschillende processor- en geheugenconfiguraties om tegemoet te komen aan de uiteenlopende behoeften van klanten wat betreft prestaties en schaalgrootte. Over Cognos
Cognos, wereldwijd marktleider in oplossingen voor Business Intelligence en Performance Management, levert toonaangevende software en diensten voor Enterprise Planning en BI die organisaties helpen hun financiële en operationele prestaties te plannen, te begrijpen en te beheren.

Cognos biedt klanten een compleet Performance System door technologie, analyseapplicaties, best practices en een omvangrijk netwerk van partners bij elkaar te brengen. Dit Performance System is een open en makkelijk aanpasbare oplossing die de ERP-, packaged applications- en database-investeringen van een organisatie beter doen renderen. Het geeft klanten de mogelijkheid vragen te beantwoorden (Hoe doen we het? Liggen we op koers? Wat moeten we eraan doen?) en stelt hen in staat hun huidige prestaties te begrijpen en te volgen en toekomstige businessstrategieën te plannen.

Cognos bedient meer dan 23.000 klanten in ruim 135 landen. De organisaties uit de top-100 die klant bij Cognos zijn, presteren constant beter dan de marktindex. Cognos' oplossingen en diensten voor Performance Management zijn tevens verkrijgbaar via meer dan 3.000 partners en resellers over de hele wereld. Voor meer informatie: www.cognos.nl.