Ingezonden persbericht


Vueling, Airline of the Year 2006 in Amsterdam Schiphol, viert opening van nieuwe basis in Parijs-CDG

De inhuldiging vond plaats in het Pavillon de Réception in Parijs Charles de Gaulles, met een marijorettenoptreden en een luchtdoop.

René Brun, Director van Aeroport de Paris (ADP) en Chris Buckley, Senior VP van Airbus waren aanwezig samen met de stichters van Vueling en de bemanning van de nieuwe basis.

De luchtvaartmaatschappij zal haar activiteiten in Parijs verviervoudigen tot 12 routes waaronder Amsterdam Schiphol.

Parijs, 24 mei 2007.- Vueling, de nieuwe generatie luchtvaartmaatschappij vierde vandaag de opening van haar eerste internationale basis in Parijs-CDG. De inhuldiging vond plaats in het Pavillon de Réception in de luchthaven zelf waar Vueling, als eerste luchtvaartmaatschappij, gebruik mocht maken van deze ongewone locatie. De inhuldiging ging van start met een luchtdoop uitgevoerd door de brandweermannen van de luchthaven Charles de Gaulle en werd gevolgd door een majorettenoptreden. De aanwezige gasten werden achtereenvolgens verwelkomd en toegesproken door René Brun, Director of Aeroport de Paris(ADP), Chris Buckley, Airbus Senior VP Europa en Latijns America, evenals Carlos Muñoz, stichter en CEO van Vueling.

Vueling is de eerste Spaanse luchtvaartmaatschapij die buiten Spanje een basis opent. Parijs is een Vueling bestemming geweest vanaf de aanvang van de Vueling luchtvaartactiviteiten in juli 2004. Via deze nieuwe internationale basis beoogt Vueling haar activiteiten vanuit Parijs te verviervoudigen via een routeaangroei van 3 naar 12, waaronder twee vluchten per dag van en naar Amsterdam Schiphol.

Verder bestrijkt het Vueling Parijse netwerk de bestemmingen Milaan, Rome, Venetie, Barcelona, Madrid, Valencia, Santiago de Compostela, Seville, Malaga, Alicante en Ibiza. Naast Parijs vliegt Vueling vanuit Amsterdam naar Barcelona, Madrid, Valencia, Malaga en Alicante, in totaal 14 vluchten.

De nieuwe Parijs basis werd operationeel drie jaar na de aanvang van de eerste Vueling activiteiten. Vueling opende een eerste basis in Barcelona in juli 2004 en een tweede basis in Madrid in november 2005. Op dit ogenblik neemt de maatschappij in de Spaanse luchthavens een toppositie in qua passagiersmarktaandeel. Sinds de zomer van 2006 is Vueling in Barcelona de derde belangrijkste luchtvaartmaatschappij en in Madrid de vierde belangrijkste sinds januari dit jaar.

Anny Bormans

0033 619 35 66 94

---- --