Ingezonden persbericht


Nijmegen, 14 mei 2007

--PERSBERICHT--

Mag7 wil naar WK Raften in Zuid-Korea

Raftteam Mag7 staat voor een nieuwe sportieve uitdaging. Na vorig jaar op het NK raften als eerste team de titel Nederlands Kampioen Raften - Dames in de wacht te hebben gesleept, beoogt het team dit jaar deel te nemen aan het WK Raften in Zuid-Korea. Het 7-koppige damesteam moet daarvoor eerst in het weekend van 25 - 27 mei 2007 haar titel op het NK Raften prolongeren. Op het NK raften in de Franse Alpen zal Mag7 strijden in een wedstrijdveld van 20 herenteams en 5 damesteams.

Om ook in 2007 Nederlands Kampioen Raften - Dames te worden heeft het team pittige trainingen achter de rug. Daarvoor zijn de dames afgereisd naar wilde rivieren in Frankrijk, Duitsland en Oostenrijk. Dichter bij huis werd er regelmatig getraind op het kanaal in Nijmegen en op de wildwaterbaan in Zoetermeer. De laatste training voor het NK zal a.s. woensdagavond plaatsvinden op de wildwaterbaan. In de overgebleven vrije uurtjes zijn de meiden van Mag7 hard bezig geweest om sponsors te zoeken. Inmiddels worden ze gesteund door Careon levensloop, Priva Water Intelligence, Championchip, DirtyHarrytattoos.com, kanoshop.nl en de sportscholen Fit 2000 uit Den Haag en de Basement uit Nijmegen. Het team is blij met het vertrouwen van deze sponsors en zal door de hulp in staat zijn in optimale conditie aan de start van het NK raften verschijnen.

Het team bestaat uit zeven sportieve dames: Saskia Hoeksema, Mayke Rensen, Marie-Louise van den Berg, Maaike Verbeek en Gezien Heersche uit Nijmegen en Hester Langbein en Pauline Gispen uit Den Haag. De leeftijd varieert van 23 tot 49 jaar. Na de overwinning van vorig jaar is de samenstelling van het team verandert. Lotte Veth is gestopt vanwege haar drukke werkzaamheden. De top freestyle kajakster Hester Langbein is bij het team gekomen. Met Hester heeft het team een ervaren wildwatervaarster erbij gekregen.

Mag7 is ondergebracht in een stichting. En heeft zich ten doel gesteld vrouwen in buitensport te promoten en zich met het team in te zetten voor goede doelen. Met haar deelname aan het NK raften en misschien het WK raften wil het team laten zien dat het ook voor Nederlandse Dames mogelijk is een topprestatie neer te zetten in een sport die valt onder de categorie 'gevaarlijke sporten'. Vorig jaar heeft Mag7 ? 6.000,- opgehaald voor Stichting KiKa. Dit jaar is er meegelopen met de city-pier-city 10 km run voor de Bas van de Goor Foundation en worden KiKaBeren voor stichting KiKa verkocht. Voor meer informatie kunt u kijken op onze website: www.mag7-rafting.nl


---

EINDE PERSBERICHT

*

Ingezonden persbericht