Gemeente De Wolden


Zuidwolde, 21 mei 2007

Persbericht

ANJERACTIE 2007: Steun cultuur, natuur en molens bij u in de buurt

Dit jaar wordt van 28 mei tot 3 juni de Anjeractie gehouden. Anjeractie is de naam van de jaarlijkse collecte voor het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe. Collectanten van culturele verenigingen en verenigingen die zich bezig houden met natuurbehoud en het beheer van molens uit onze gemeente komen volgende week bij u aan de deur voor een bijdrage voor de cultuur en het natuurbehoud.

Mede dankzij uw gift kan het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe jaarlijks - ook in onze gemeente - talloze activiteiten en verenigingen ondersteunen: voor concerten en koorkleding, voor instrumenten en tentoonstellingen, voor publicaties en bijzondere evenementen, verspreid over de hele provincie. Het fonds geeft bijvoorbeeld ook een vaste bijdrage in de opleiding van jonge korpsmuzikanten door de muziekscholen. Verder kunnen toneelverenigingen, popcollectieven en dorpshuizen bij het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe terecht voor de aanschaf van een podium en/of licht- of geluidsinstallaties. Bijdragen worden ook gegeven in de kosten van uitgave van bijzondere boeken, tentoonstellingen, museale activiteiten voor natuurbehoud en in het bijzonder dit jaar, voor de promotie van de molens in onze gemeente.

Het geld dat door het Prins Bernhard Cultuurfonds beschikbaar wordt gesteld, is afkomstig uit de opbrengsten van landelijke loterijen en de jaarlijkse Anjeracties. De landelijke verdeelsleutel hiervoor is de collecte-opbrengst per provincie. Daarom is het van groot belang dat er in onze gemeente zoveel mogelijk geld bijeen gebracht wordt. We krijgen er een veelvoud voor terug! Het Prins Bernhard Cultuurfonds Drenthe geeft cultuur de kans, ook in onze gemeente.

/////////////////////////////////

Noot van de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met het Cluster Communicatie, tel. (0528) 378239.


---- --