Stadsdeel Amsterdam-Noord

Sporttarieven niet verhoogd

Evenals de voorgaande twee seizoenen heeft het dagelijks bestuur besloten om de sporttarieven voor het seizoen 2007-2008 waar mogelijk, niet te verhogen. Het besluit vloeit voort uit de ambities uit het bestuursakkoord als het gaat om deelname aan sport, armoedebestrijding, jeugdbeleid en talentontwikkeling.

Ons bestuursakkoord heet niet voor niets sociaal en slagvaardig. Het feit dat sporten voor iedereen mogelijk moet zijn, is een concrete uitwerking van onze afspraak, aldus Chris de Wild Propitius, portefeuillehouder Sport en Jeugd.

Het bestuur heeft nagenoeg voor alle takken van sport de tarieven gelijk gehouden. Uitzondering hierop zijn de vier tarieven voor een voetbalveld, een honk- en softbalveld, een korfbalveld en een grashockeyveld. Dit is een gevolg van afspraken binnen de gemeente Amsterdam. De afspraken zijn in 2003 gemaakt in het bestuurakkoord Sport Amsterdam om prijzen voor sport te reguleren.

Om te voorkomen dat particulieren hun tarieven teveel verhogen mogen de prijzen bijvoorbeeld niet meer dan 10% hoger of lager liggen dan de gemiddelde Amsterdamse tarieven.

Floraparkbad
Het tarief voor zwemmen in het 25 meterbad was al eerder verhoogd en stijgt niet verder. Zwemsportverenigingen in het instructiebad van het Floraparkbad moeten conform de Amsterdamse afspraken, wel iets meer gaan betalen. Met de enkele verhogingen zit Amsterdam-Noord niet langer met zijn tarieven onder de ondergrens maar sluit het, conform de gemeentelijke afspraken, aan bij de minimale prijzen voor sporten in de stad.

Meer informatie:

Afdeling communicatie
Mireille Ollivieira
020-634 92 55