Politie Haaglanden

Persberichten 29 mei

Haaglanden, 29-05-2007

Inbrekers in de val
Den Haag - In een winkelpand aan de Hoogstraat hebben agenten dinsdagmorgen omstreeks 04.20 uur drie verdachten aangehouden op verdenking van inbraak in het pand. Naar aanleiding van getuigenmeldingen dat er mensen over de daken liepen, gingen de agenten ter plaatse poolshoogte nemen. Daar zagen zij licht branden in een van de panden en vermoedden zij dat de verdachten zich nog in dat pand bevonden. Omdat de deur beveiligd was met een stalen roldeur, kon deze door de agenten niet geforceerd worden. Met behulp van de hoogwerker van de brandweer konden de agenten via een openstaand raam op de eerste verdieping naar binnen om de verdachten aan te houden. In het pand bleek het zolderraam vernield te zijn. Vermoedelijk zijn de verdachten via een steiger naar het dak geklommen en hebben zij via het raampje het pand betreden. De verdachten, drie Hagenaars van 19, 20 en 23 jaar, zijn overgebracht naar het politiebureau voor verhoor. De politie onderzoekt de zaak.

Vernielers aangehouden
Den Haag - Twee dronken Hagenaars van 26 en 36 jaar zijn maandagavond omstreeks 20.00 uur aangehouden voor vernieling. Een getuige had gezien dat de mannen even daarvoor op de Fannius Scholtenstraat tegen auto's aan het trappen waren en belde hierop de politie. Aan de hand van het opgegeven signalement konden agenten de mannen aanhouden op de Hoefkade. Een van hen bleek gesignaleerd te staan voor een boete van 365,- of 6 dagen gevangenisstraf. Tegen beide mannen is proces-verbaal opgemaakt.

Dronken achter het stuur
Den Haag - Een 37-jarige Hagenaar is dinsdagmorgen omstreeks 02.30 aangehouden voor rijden onder invloed. De man reed met een personenauto op de De Ruijterstraat toen hij een blaastest moest doen. Op het politiebureau blies de man 670 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). Het rijbewijs van de man werd ingevorderd en tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt. Met een rijverbod op zak mocht hij het politiebureau weer verlaten.

Baldadige jongens aangehouden
Den Haag - Twee Haagse schoffies van 12 jaar zijn maandagmiddag omstreeks 13.30 uur aangehouden omdat zij brokken puin in het water van het Buitenom gooiden en een aldaar gelegen ponton hadden losgemaakt. Politieagenten hebben het ponton weer vastgemaakt en de jongens meegenomen naar het politiebureau. Vanwege hun minderjarige leeftijd kregen zij een verwijzing voor Bureau HALT.

Oproep getuigen mishandeling
Den Haag - Voordat een voetbalwedstrijd op zondag 27 mei rond 13.30 uur van start ging, verzocht een 52-jarige Hagenaar de aanwezigen op het sportcomplex aan de Asmansweg het veld vrij te maken voor de wedstrijd. Hij kreeg daarbij een woordenwisseling met een man die op het veld bleef staan. Na wat geduw, kreeg het slachtoffer een aantal klappen in zijn gezicht en moest voor behandeling van het letsel naar het ziekenhuis. De politie wil graag in contact komen met mensen die meer weten over dit incident. Getuigen kunnen zich via 0900-8844 melden bij Bureau Segbroek.

Bromfietser gewond geraakt
Den Haag - Een 16-jarige Haagse bromfietser raakte op maandag 28 mei om 13.00 uur gewond bij een aanrijding met een auto op de Maurice Ravelweg. De ambulance bracht de bromfietser met letsel aan zijn been naar het ziekenhuis. De 28-jarige Haagse automobilist kwam met de schrik vrij. Hoe het ongeval heeft plaatsgevonden is momenteel nog onduidelijk. De politie doet hier onderzoek naar.

Politie zoekt getuigen beroving
Den Haag Een 92-jarige vrouw liep zondag 27 mei rond 15.50 uur door de Doornstraat. Plotseling werd zij van haar tas beroofd. Twee getuigen zijn nog achter de dader aan gegaan, maar zij raakten hem uit het oog op de kruising van de Westduinweg en de Schokkerweg. Aangezien het allemaal heel snel gebeurde, kon de bejaarde vrouw zelf geen goed signalement van de dader geven. Eén van de twee getuigen die achter de dader aangingen, was al weg voordat agenten zijn gegevens konden noteren. De politie komt daarom graag in contact met hem, maar ook met eventuele andere getuigen die kunnen helpen bij het oplossen van deze zaak. U kunt contact opnemen met de politie via nummer 0900-8844. Anoniem kan uiteraard ook via M: Meld Misdaad Anoniem op nummer 0800-7000.

Te diep in het glaasje
Delft - Politieagenten controleerden 28 mei om 22.30 uur een automobilist die even tevoren op de Buitenhofdreef nog maar net een stoeprand kon ontwijken. De 60-jarige bestuurder uit Delft onderging een blaastest en blies 330 ugl. De alcohollimiet ligt op 220 ugl (= 0,5 promille). Voor beginnend bestuurders geldt strengere regelgeving, voor hen ligt de limiet op 88 ugl (= 0,2 promille). De Delftenaar is met een proces-verbaal naar huis gegaan.

Twee scooters is te veel
Zoetermeer - Getuigen zagen 29 mei om 00.10 uur een jongen op een afgesloten parkeerterrein aan de Meerzichtlaan aan een scooter sleutelen. Zij vertrouwden dit niet en belden de politie. Agenten zagen dat een jongen niet aan één maar aan twee scooters aan het sleutelen was. De 16-jarige jongen uit Zoetermeer had de accu van de ene scooter al verwijderd om deze op zijn eigen scooter te monteren. Agenten hielden de jongen aan.De scooter is in beslag genomen en de jongen krijgt een proces-verbaal.