Ingezonden persbericht


Brocade versterkt dienstenaanbod Managed Backup en Storage-divisie van Rackspace

Tilburg, 29 mei 2007 - Rackspace Managed Hosting zet de schaalbare en hoogwaardige Brocade Storage Area Network-oplossingen (SAN) van Brocade Communications Systems, Inc. (Brocade®) (Nasdaq: BRCD) in voor de verdere groei van zijn Managed Backup en Storage-divisie. Daarnaast gebruikt de gerenommeerde leverancier van webhostingservices de Brocade Fabric Manager-software voor het beheer van zijn storage- en back-up-SAN's. Dit leidt tot lagere operationele kosten en biedt klanten betrouwbaarder toegang tot hun data.

"Ons succes als een van de snelst groeiende managed hosting providers is grotendeels afhankelijk van de versterking van de technologieën waarmee we het serviceniveau voor onze klanten in stand houden", zegt Chad Smykay, Storage Engineer bij Rackspace Managed Hosting. "Brocade biedt ons schaalbare, eenvoudig te beheren SAN-oplossingen om onze diensten ook tijdens ons groeiproces efficiënt en effectief te beheren."

Rackspace introduceert voortdurend nieuwe diensten om zijn groeiambities waar te maken en klanten te voorzien van op maat gesneden oplossingen. Dit geldt ook voor de Managed Backup en Storage-divisie die in 2001 is gestart. In eerste instantie maakte deze dienst gebruik van twee SAN fabrics. Een voor de storageservices en een voor de ondersteuning van de backup tape libraries. Doordat duizenden Rackspace-klanten de dienst meteen kozen, was het een groot succes. Rackspace besloot nieuwe Brocade SAN-oplossingen in te zetten om te kunnen voorzien in de groeiende behoefte aan capaciteit en poorten. Van 2003 tot 2006 implementeerde het bedrijf verschillende SAN-oplossingen van Brocade, inclusief Brocade 4900- en 4100-switches en Brocade 48000 directors.

Smykay: "De keuze voor Brocade bij de uitbreiding van onze SAN-capaciteit was eenvoudig. Zijn systemen zijn betrouwbaar en zorgen ervoor dat we nieuwe klanten eenvoudig aan onze omgeving kunnen toevoegen. Bovendien helpen de oplossingen om het serviceniveau waar we om bekend staan, te handhaven."

De Brocade 48000 directors zijn de bouwstenen voor de centrale, hoogwaardige SAN fabric van de Managed Backup en Storage-divisie. Deze zijn schaalbaar van 32 tot 384 gelijktijdig functionerende 4 Gbit/sec full-duplex-poorten. Verder integreren de directors eenvoudig met de heterogene Linux- en Microsoft Windows-serveromgeving van Rackspace. De Brocade 4900-switches bieden betrouwbare prestaties en 'pay-as-you-grow'-schaalbaarheid van 32 tot 64 poorten via de flexibele Port on Demand-opties. De 4100-switches van Brocade bieden 4 Gbit/sec prestaties en schalen tot 32 poorten met dezelfde Port on Demand-opties als die van de Brocade 4900-switches.

Rackspace profiteert verder van lagere energiekosten. Het energieverbruik van de Brocade directors en -switches is zeer efficiënt en wordt continu verbeterd. Bij de overstap naar de Brocade 48000 directors daalde het energieverbruik van Rackspace met 50 procent. Een voordeel van een dollar per apparaat kan zeker in het geval van duizenden storage- en back-up-clients snel oplopen.

Gelijktijdig met de inzet van nieuwe directors en switches implementeerde Rackspace ook Brocade Fabric Manager om het beheer van de storage- en back-up-SAN's te optimaliseren. Dit is een complete softwareoplossing voor centrale provisioning, monitoring en beheer van grote aantallen switches en verschillende Brocade SAN fabrics. Met de oplossing bespaart Rackspace tijd en geld bij het beheer van zijn SAN fabrics. Smykay: "Met meer dan 60 switches en directors is het handmatig oplossen van problemen of het upgraden van firmware een echte uitdaging. Met Fabric Manager zijn vanuit een centrale locatie wereldwijd sneller veranderingen en updates uit te voeren. Zo zijn we in staat om adequater te reageren op klantvragen en verbeteren we onze productiviteit."

De Brocade-producten bieden de Managed Backup en Storage-divisie van Rackspace de basis voor structurele uitbreidingen. De Brocade SAN-oplossingen vormen het fundament voor een grote en groeiende organisatie. Smykay: "We kunnen eenvoudig extra apparatuur en servers toevoegen, waardoor we onze groeicurve voorblijven en ons huidige succes handhaven."

###

Over Rackspace Managed Hosting
Rackspace Managed Hosting is gevestigd in de VS en heeft een Europees hoofdkantoor in Londen. De onderneming biedt producten en diensten op het vlak van managed hosting. Rackspace telt meer dan 12.000 klanten wereldwijd, waarvan ruim 2.500 in Europa. Door zijn focus, service en specialisatie is Rackspace inmiddels het snelst groeiende hostingbedrijf van Europa. Het bedrijf onderscheidt zich met intensieve dienstverlening onder de noemer 'Fanatical Support(tm)'. Medewerkers van Rackspace zijn 24 uur per dag en zeven dagen per week beschikbaar en reageren direct op klantverzoeken. Door hun hoge opleiding en ervaring zijn ze uitstekend in staat om complexe hostingomgevingen te ondersteunen. Naast de inzet van deze specialisten biedt Rackspace telefonische ondersteuning en toegang tot een online kennisbank. Tevens geeft Rackspace een unieke Zero Downtime-garantie. Het bedrijf is in Europa een van de zes Microsoft Gold Certified Partners en de enige Redhat Advanced Hosting Partner.

Ingezonden persbericht