Gemeente Delft Ondertekening ontwikkelingsovereenkomst eerste fase Harnaschpolder Delft

Op 30 mei ondertekenen wethouder Ronald Vuijck (Volkshuisvesting), Erwin Zwijnenburg, vestigingsdirecteur Woonbron Delft en Dietmar Werner, directeur Volker Wessels Vastgoed de ontwikkelingsovereenkomst voor de eerste fase van de Harnaschpolder Delft . Dit gebeurt op de nu nog onbebouwde zandvlakte waar straks de nieuwe woningen zullen verrijzen.

Woonbron realiseert hier 191 Te Woon-woningen, dit betekent dat klanten kunnen kiezen of ze de woningen huren of kopen op basis van twee koopvarianten. Woonbron Kristal Projectontwikkeling ontwikkelt deze woningen voor Woonbron, die naar verwachting eind 2009 zullen zijn opgeleverd. De woningen zullen tegen die tijd via de woonkrant Beter Wonen in Haaglanden aangeboden worden.

Volker Wessels Vastgoed ontwikkelt samen met AM en Grondvest 110 appartementen in de middeldure en dure prijsklasse. Het voorlopig ontwerp van de woningen is inmiddels gereed. De bouw van de woningen start tweede kwartaal 2008. In het 3e kwartaal 2007 gaan de eerste woningen in verkoop.

De ondertekening van deze ontwikkelingsovereenkomst betekent weer een stap dichter bij de realisatie van de in totaal 1300 woningen, die de komende vier jaar in Harnaschpolder Delft gebouwd worden.

Harnaschpolder Delft wordt een waterrijke, groene woonwijk op nog geen tien minuten fietsen van het centrum van Delft. Verschillende ontwikkelaars realiseren hier de komende jaren een grote diversiteit aan woonsferen en woningtypes in verschillende prijsklassen. Naast de woningen komt er ook een school en een woonzorgzone. Voor meer informatie: www.harnaschpolderdelft.nl.
Harnaschpolder Delft is een ontwikkeling van Vidomes, Vestia Delft, Woonbron/ Kristal Projectontwikkeling:Volker Wessels, Vastgoed/AM/Grondvest, Verwelius Projectontwikkeling en de gemeente Delft