Gemeente Schiedam


Mei

bijeenkomst Kwaliteit van onderwijs

25 mei 2007

Het Platform Allochtone Ouders en Onderwijs nodigt ouders met schoolgaande kinderen in Schiedam uit om de bijeenkomst over onderwijskwaliteit bij te wonen.

Iedere ouder wil het beste voor zijn of haar kind. Goed onderwijs is daarbij van groot belang. De juiste schoolkeuze en de inzet en aanleg van uw kind zijn bepalend voor het succes van de schoolloopbaan. De steun en de betrokkenheid van ouders zijn daarbij van cruciaal belang.

Om de juiste keuzes te kunnen maken, is het van belang dat ouders weten wat de kwaliteit is van het onderwijs dat hun kinderen gaan volgen. Welke school kies ik voor mijn kind? Wat kan ik doen als het onderwijs niet goed is? Hoe wordt met klachten omgegaan? Hoe kan ik scholen onderling vergelijken? Dit soort vragen leven bij veel ouders.

Het project Platform Allochtone Ouders en Onderwijs (PAOO) is een project dat FORUM, Instituut voor Multiculturele Ontwikkeling, uitvoert in opdracht van ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. In het project worden op lokaal niveau platforms van allochtone ouders opgericht om de participatie van allochtone ouders in hun gemeente een extra impuls te geven, zodat ze de kansen in het onderwijs voor hun kinderen vergroten om het maximale eruit te halen. En zeg nou eerlijk: wie wil dat niet?

Het Schiedamse Platform wil samen met ouders en scholen uit Schiedam van gedachten wisselen over hoe ouders en scholen goed kunnen samenwerken om een succesvolle invulling te geven aan het versterken van actieve betrokkenheid van allochtone ouders bij het onderwijsproces van hun kind. Op deze wijze kan doelgericht bijgedragen worden aan verbetering van de onderwijskwaliteitszorg op Schiedamse scholen in multi-etnische milieus. Daarom organiseert het Platform Allochtone Ouders en Onderwijs in Schiedam een bijeenkomst over de kwaliteit van onderwijs.

* Datum: Woensdag 30 mei

* Plaats: Wijkcentrum Dreesplein,

* Adres: Dr. W. Dreesplein 2 Schiedam

* Tijd: 19.00 - 21.00 uur

Klik hier voor het programma.

Voor meer in informatie kunt u bellen met FORUM, telefoon (030) 297 43 21 of op de website kijken: www.paoo.nl. Ook kunt u een e-mail sturen: paoo@forum.nl.