Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Beroofd van fiets en geld                     |
Een 24-jarige man uit Apeldoorn is maandagavond (28/5) omstreeks 21.00 uur door twee nog onbekende mannen beroofd van zijn fiets en een gering geldbedrag. De politie heeft de zaak in onderzoek.

De jongen fietste door het Sprengenpark waar hij op een gegeven ogenblik de twee mannen inhaalde die daar liepen. Plotseling werd hij door een van deze mannen van zijn fietst getrokken. Vervolgens moest hij onder bedreiging van een mes, door de tweede man zijn portemonnee afgeven. De beide mannen vluchtten met de fiets vervolgens het park uit in de richting van de Asselsestraat. Signalement van beide mannen: 1) Blanke man, ongeveer 25/30 jaar, 1.85 meter, normaal postuur, donkerblond kort haar, spijkerbroek, bruine trui 2) Blanke man, ongeveer 25/30 jaar oud, 1.80 meter, normaal postuur, zwart krullend haar met matje in de nek, lichtblauwe pet, spijkerbroek, wit vest met patroon. De politie zoekt tips en getuigen. Ook degene die iemand aan de hand van dit signalement herkent wordt verzocht te bellen met de politie 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Winkeldievegges ontzet door grote groep       |
Bij een winkel aan de Hoofdstraat werden op dinsdag 29 mei omstreeks 13.00 uur twee meisjes betrapt op winkeldiefstal. De meiden wisten echter te ontkomen met hulp van een grote groep jongeren.

De twee meisjes werden door winkelpersoneel betrapt op winkeldiefstal. Toen de meisjes bij de uitgang verzocht werden mee te lopen naar het kantoor in de winkel werd dit geweigerd. Winkelpersoneel belde de politie en deelde dit mee aan de twee meisjes die nog bij de uitgang stonden. Ineens kwamen van meerdere kanten zo'n 15 jongelui aanlopen die met het nodige duw- en trekwerk de twee meisjes wisten te ontzetten. De volledige groep rende vervolgens weg in de richting van het station. Signalement van de twee meisjes: meisjes van Zuid-Europese afkomst, ongeveer 15 jaar oud, lengte ongeveer 1.68 meter, donker haar met rechte pony, een droeg vermoedelijk een groen-wit gestreept vest. De politie heeft de zaak in onderzoek en vraagt eventuele getuigen zich te melden via 0900-8844.

|     |Apeldoorn - Inbraak bedrijf                               |
Bij een eetgelegenheid aan de Hoofdstraat is maandagnacht (29/5) omstreeks 03.00 uur ingebroken door een nog onbekende dader. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Personeel ontdekte de inbraak de volgende ochtend. De dader heeft zich door het forceren van de achterdeur toegang weten te verschaffen tot het pand. Volgens is de dader er met een geldbedrag vandoor gegaan. De politie heeft de zaak in onderzoek.

|     |Apeldoorn - Aanrijding met letsel                         |
Een 18-jarige scooterrijder uit Apeldoorn is dinsdagavond (29/5) licht gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto.l

De jongeman reed op zijn scooter over de ventweg van de Deventerstraat in de richting van de Weidestraat. Een 32-jarige man uit Apeldoorn reed op dat moment net met zijn auto van een afrit de ventweg op. Een aanrijding tussen beide was het gevolg. De jongeman is lichtgewond geraakt aan zijn voet en uit voorzorg is hij door een ambulance meegenomen naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Einde berichten


---


---


---

---- --