Gemeente 's-Hertogenbosch

30-05-2007
Wat is volgens u de beste manier voor een schone stad? Discussienotitie "Terugdringen illegale stort"

Rommel op straat, het illegaal storten van (grof)huisvuil in de openbare ruimte. Zomaar wat voorbeelden die bewoners en gemeente een doorn in het oog zijn. Regelmatig horen we van bewoners dat de spelregels voor het aanbieden van afval eigenlijk anders en makkelijker zouden moeten kunnen. Het college heeft een voorstel gemaakt waarbij een aantal scenario´s voor het aanbieden en ophalen van afval kunnen worden aangepast.

Een lager tarief (EUR 0,05) voor schone grond en puin op het milieustation, het jaarlijks brengen van 100 kg gratis grofvuil en schoonmaakacties in de wijk waarbij gemeente en bewoners samenwerken. Dit is één van de mogelijke scenario's die kunnen worden ingezet om illegale stort in onze stad terug te dringen. Maar dat kan alleen als iedereen jaarlijks EUR 19,- meer afvalstoffenheffing betaalt.

Met de discussienotitie "Terugdringen illegale stort" wil het college met de raad van gedachten wisselen over een pakket van maatregelen om de openbare ruimte beter op te ruimen en schoon te houden. Ook bewoners kunnen hierover mee praten.
U hebt de mogelijkheid om tijdens de vergadering van de commissie Financiën, Economische en Sociale Zaken op 11 juni uw standpunt over de discussienotitie "Terugdringen illegale stort" duidelijk te maken. De vergadering vindt plaats in het Bestuurscentrum, Achter het Stadhuis 5-7 en begint om 19.30 uur. Meldt u voor 10 juni aan bij de secretaris van deze commissie E.A.A. Kerkhoff, tel. (073) 615 54 11, e-mail edke@s-hertogenbosch.nl. Laat van u horen.

U vindt de discussienotitie "Terugdringen illegale stort" op www.wijkgerichtwerken.nl of informeer ernaar bij de informatiebalie in het Stadskantoor.