Provincie Noord-Holland

Datum

30-5-2007

Onderwerp

Provincie sponsort de Holland Beker

Britta Adema

De provincie Noord-Holland wordt sponsor van de Koninklijke- Holland Beker. Gedeputeerde Staten hebben op 29 mei besloten dit roei-evenement te sponsoren voor een bedrag van 25.000 en willen hiermee een bijdrage leveren aan de zichtbaarheid van de provincie.

Dit jaar zijn de wedstrijden van 22 tot en met 24 juni op de Bosbaan in Amsterdam. De Koninklijke- Holland Beker is het grootste (inter)nationale evenement op toproeigebied in Nederland. De wedstrijden worden sinds 1886 gehouden. De wedstrijden zijn dit jaar door de internationale roeibond als een World Cup evenement aangemerkt. Dat betekent een grotere toestroom van roeiers uit de hele wereld en van bezoekers.

De provincie Noord-Holland sponsort evenementen die voor een breed publiek interessant en aansprekend zijn en een nationale of internationale uitstraling hebben. Door de provincienaam aan een evenement te verbinden, ontstaan voor de provincie kansen voor positieve profilering en nieuwe mogelijkheden voor communicatie, zoals publieks- of relatieactiviteiten.