Persberichten Rijn & Venen, 08.55 uur

Utrecht, 30-05-2007

Beginnend bestuurder

MAARSSEN In de vroege nacht van dinsdag 29 op woensdag 30 mei liep een beginnend bestuurder tegen de lamp.

Rond 01.00 uur werd een 22-jarige automobilist uit Hoogeveen op de Straatweg gecontroleerd. Uit de blaastest bleek dat hij te veel had gedronken en hij werd aangehouden.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 150 ug/l, terwijl het wettelijke maximum voor een beginnend bestuurder 88 ug/l is. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van één uur.

Snelheidscontrole

HARMELEN De politie heeft op dinsdagmiddag 29 mei van 14.00 uur tot 17.00 uur een snelheidscontrole op de Leidsestraatweg gehouden. In drie uur tijd passeerden 1582 voertuigen de radar, daarvan reden er 132 (8 %) harder dan de toegestane 50 km/u. De overtreders krijgen binnenkort hun bekeuring thuisgestuurd.

Te veel op

ABCOUDE Een 47-jarige automobilist uit Vinkeveen werd op dinsdagavond 29 mei aangehouden omdat hij te diep in het glaasje had gekeken.

Rond 20.10 uur controleerden agenten op de snelweg A2 bij Abcoude de 47-jarige automobilist. De man bleek te veel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 445 ug/l, meer dan twee keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Ook bleek de apk van de auto al zeven maanden te zijn verlopen en was de verlichting van de auto niet in orde. Voor de laatste twee zaken kreeg de Vinkevener een bekeuring, voor het rijden onder invloed werd proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.