Wallage presenteert resultaten Vermindering Regeldruk

29.05.2007 / 13:05 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Vng

Vng

Persuitnodiging

Wallage presenteert resultaten Vermindering Regeldruk

Op donderdag 31 mei, 14.45 uur presenteert Jacques Wallage de eerste resultaten van het Uitvoeringsprogramma vermindering regeldruk gemeenten. Dit is een gezamenlijk programma van de VNG en de ministeries van EZ, BZK, Financiën en Justitie.

De eerste resultaten zijn: een gedereguleerd vergunningstelsel van de APV. Doorlichting van het vergunningenstelsel is een belangrijke actie. Mogelijk kunnen vergunningen worden afgeschaft, vereenvoudigd of verbeterd wat de dienstverlening richting burgers en bedrijven uiteraard verhoogd. In het nieuwe stelsel zijn er 7 vergunningen afgeschaft, 9 vereenvoudigd en 2 artikelen ongewijzigd gebleven.

Verder wordt aan gemeenten een ondersteuningsprogramma aangeboden, bestaande uit:
- Een website, www.minderregelsmeerservice.nl. Hierop vinden gemeenten relevante informatie voor het verbeteren van hun dienstverlening in het algemeen en het vereenvoudigen van de regelgeving in het bijzonder. Voor dit laatste is een tien-stappenplan beschikbaar. Daarnaast bevat de website een databank van gemeentelijke voorbeelden.

- Een juridische helpdesk voor het beantwoorden van juridische en organisatorische vragen
- Het ministerie van Financiën stelt per juni aanstaande een financiële faciliteit beschikbaar voor gemeenten die hun regeldruk aanpakken.

U bent van harte welkom om presentatie bij te wonen. De bijeenkomst vindt plaats in de Torenkamer van het VNG-gebouw. Het adres:

Vereniging van Nederlandse Gemeenten
Nassaulaan 12
2514 JS Den Haag

Den Haag, 25 mei 2007