Gemeente Den Haag

Geopend voor publiek op zondag 3 juni

Op de bijzondere lesboot de Watervlo vindt op zondag 3 juni de uitreiking plaats van de Waterawards. De boot ligt zondag aan de Goudriaankade in Den Haag. De awards worden uitgereikt aan Haagse basisschoolleerlingen. Leerlingen uit groep 6 geven een presentatie over water. Met de presentaties ronden de scholieren het schoolproject 'Waterverhalen' af. De beste presentaties verdienen een award. De scholieren met de twee beste presentaties worden beloond met een excursie naar Sealife Scheveningen voor de hele klas. 's Middags van 14.00 tot 17.00 uur is het schip geopend voor het publiek.

Op en onder water
Stichting Reinwater ontwikkelde samen met Codename Future en de gemeente Den Haag het project Waterverhalen. Met dit project leren leerlingen uit groep 6 met de schoolcomputer van alles over water. Haagse kinderen volgden daarna aan boord van de Watervlo een avontuurlijke les over water. De kinderen ontmoetten op het schip Neptunus in zijn druipsteengrot en ze bezochten het waterlaboratorium. Aan bod kwamen onder andere de onderwerpen drinkwaterwinning, afvalwater en de kringloop van water. Ook namen de kinderen in een echte duikboot een kijkje onder water. Met het project wil stichting Reinwater kinderen laten zien hoe mooi en bijzonder water is en hoe belangrijk het is dat er goed voor gezorgd wordt. En waar kan je beter over water leren dan op het water zelf? Meer informatie over de Watervlo en het project Waterverhalen staat op
www.reinwater.nl/watervlo.

Open voor publiek
Op zondagmiddag 3 juni kan iedereen lesboot de Watervlo bezoeken. De boot is van 14:00 tot 17:00 uur gratis te bezoeken aan de Goudriaankade, naast de Laakbrug/Rijswijkseweg. Informatie over het digitale lespakket van Codename Future staat op www.codenamefuture.nl. Kijk op www.denhaag.nl/water voor informatie over het water in Den Haag.