Ingezonden persbericht


EINDHOVEN, 22 september 2006

Het Virus Festival zal doorgaan op 3 juni 2007

Na een jaar van bezinning zal er in 2007 weer een Virus Festival plaatsvinden. Na een jaar van bezinning zal er in 2007 weer een Virus Festival plaatsvinden. Stichting Virus, de organisator van het jaarlijkse Virus Festival op de TU/e campus. Heeft voldoende enthousiaste vrijwilligers weten te verzamelen op 3 juni 2007 voor de 14e keer haar deuren voor het publiek te openen. Dit jaar was het festival afgelast vanwege een gebrek aan voldoende vrijwilligers, dat is nu dus helemaal opgelost.

Het Virus Cultureel Festival werd voor het eerst in 1991 in Eindhoven gehouden. Vanaf 1996 werd dit een jaarlijks terugkerend evenement. Bovendien werd het festival elke keer vernieuwd. Vorig jaar is Virus door de Nationale Evenementenprijzen uitgeroepen tot leukste stadsevenement van ons land. Dit jaar was het festival afgelast vanwege een gebrek aan voldoende vrijwilligers. Om het unieke en vernieuwende karakter te waarborgen was met de kleinere groep vrijwilligers meer tijd nodig. Natuurlijk hebben we in de tussentijd niet stilgezeten. Achter de schermen is er hard doorgewerkt zodat we komend jaar een spetterend festival kunnen neerzetten.

Zo is op 1 september 2006 het nieuwe dagelijks bestuur aangetreden. Het jaarlijks wisselende bestuur van Virus bestaat uit studenten en stagiairs. Virus draait geheel op vrijwilligers. Het dagelijks bestuur wordt ondersteund door 50 vrijwillige medewerkers en op de festivaldag zijn meer dan 300 vrijwilligers aan het werk. Stichting Virus wil haar bestand nog verder uitbreiden met enthousiaste mensen. Er moet een hoop werk verzet worden in de aanloop naar het festival en ook op de dag zelf zijn er veel mensen nodig om alles soepel te laten verlopen.

Stichting Virus houdt zich op dit moment ook nog bezig met een aantal kleinere evenementen. Zo zal op 30 september aanstaande een volgende editie van het kleinere festival Viri plaatsvinden in het Temporary Art Centre in Eindhoven. Ook tijdens de festiviteiten ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van de Technische Universiteit Eindhoven zal Stichting Virus van zich laten horen. Zo presenteert zij onder andere het kunstproject 'Enter the M.A.Z.E.' rond december 2006.

Op dit moment is Stichting Virus nog op zoek naar een aantal enthousiaste medewerkers die het bestuur willen ondersteunen en een Terreincoördinator. Iedereen die geïnteresseerd is kan een mail sturen naar info@virus.nl of bellen met 040 247 4015. Natuurlijk staat er op onze website www.virus.nl uitgebreide informatie hierover. Op maandag 25 september a.s. zal er om 20.00 een informatie bijeenkomst worden georganiseerd waar geïnteresseerden vrijblijvend de gezellige sfeer kunnen komen proeven. De bijeenkomst vindt plaats op de TU/e campus in Eindhoven in zaal 13 van het Auditorium.

###

Over Stichting Virus
Stichting Virus is organisator van o.a. het jaarlijkse Cultureel Festival Virus dat in 1991 door het Studentencafé de AOR is opgericht. De organisatie stelt zich ten doel om jongeren uit de regio Eindhoven en omstreken te infecteren met verschillende vormen van cultuur. Om dat doel te bereiken worden op de evenementen van Stichting Virus cultuurvormen als muziek, theater, dans, beeldende kunst, film en literatuur geprogrammeerd. In het verleden programmeerde de organisatie acts als Kane, Moloko, Krezip, Hans Teeuwen, het Scapino Ballet en vele anderen. Voor meer informatie kunt u terecht op ons persportaal op: www.virus.nl/pers



Ingezonden persbericht