Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
09 MEI 2007

Gratis naar de 3e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

Open Dag Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam

Zondag 3 juni 2007, 11:00 - 17:00 uur

Kunsthal Rotterdam en Nederlands Architectuurinstituut (NAi)

Op zondag 3 juni opent de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR) gratis haar deuren voor het publiek. Niet alleen zijn de tentoonstellingen in de Kunsthal Rotterdam en het Nederlands Architectuurinstituut deze dag kosteloos te bezoeken, de biënnale presenteert ook een afwisselend activiteitenprogramma met onder andere rondleidingen en unieke fietstochten. Deelnemers leren Rotterdam, en dan vooral de Zuidoever, op een verassende manier kennen.

Toekomst van de stad
Hoe ziet de toekomst van de stad eruit. Deze vraag staat centraal tijdens deze biënnale en is actueler dan ooit. Dit jaar woont voor het eerst meer dan de helft van de wereldbevolking in de stad. Wanneer dit zich voortzet woont in 2050 zelfs tweederde van de wereldbevolking in de steden. De toekomst van de stad gaat iedereen aan, niet alleen architecten en stedenbouwkundigen, maar iedereen die in de stad woont.

Programma
De biënnale biedt verschillende activiteiten; gratis toegang tot Kunsthal en NAi, rondleidingen door de verschillende tentoonstellingen en unieke ontdekkingstochten door Rotterdam, gekoppeld aan het thema van deze biennale. Vanaf de Kunsthal kunnen de bezoekers, met een gids, verschillende fietstochten maken.

Opening tentoonstelling Form and the City
Op zondagochtend 3 juni opent ook de biennale-tentoonstelling Form and the City. In het deelgemeentekantoor Feijenoord kunnen bezoekers heel de maand juni gratis de resultaten van de Biennale Masterclass bekijken. Tijdens deze masterclass hebben architectuurstudenten nieuwe iconen voor Rotterdam Zuid ontworpen. Voor zeven bestaande locaties dachten zij na over een netwerk van culturele gemeenschapscentra.

Andere activiteiten
3 juni belooft een drukke dag te worden op architectuurgebied. Naast de Open Dag vinden nog twee evenementen plaats. Kinderen kunnen van 9.00 uur tot 17.00 uur tijdens Rotterdam bouwt van Stichting Rotterdam Bouwt aan de voet van de Euromast zelf hun droomhuis bouwen. Daarnaast vindt op het Binnenwegplein van 12.00 uur tot 17.00 uur de markt Meet the experts van het City Informatiecentrum plaats. Geïnteresseerden kunnen zich hier laten informeren over nieuwbouwprojecten in Rotterdam.

De Open Dag wordt ondersteund door de Stichting ter Bevordering van de Volkskracht, Rotterdam Festivals en Rotterdam 2007 .City of Architecture.

Voor een programmaoverzicht van de Open Dag en aanmelden voor de activiteiten, zie: www.biennalerotterdam.nl. De 3e Internationale Architectuur Biennale Rotterdam vindt plaats tijdens Rotterdam 2007. City of Architecture: www.rotterdam2007.nl