Gemeente Hilversum

Fietstocht langs monumenten Dudok

28 mei 2007

Op zondag 3 juni is er een speciale fietstocht langs monumenten van Willem Marinus Dudok in Hilversum.
Deze tocht staat in het teken van het 75-jarige bestaan van het Hilversumse raadhuis van bouwmeester Dudok.
Dit jubileum wordt een jaar lang gevierd met diverse feestelijke activiteiten in en rond het raadhuis, zoals deze fietstocht. Uiteraard start en eindigt de tocht bij het jarige raadhuis. De bewegwijzerde tocht heeft een lengte van 17,5 kilometer. Door de beperkte lengte en doordat de tocht geheel op eigen tempo te fietsen is, is het een zeer geschikt uitstapje voor het hele gezin. Inschrijven is mogelijk tussen 10.00 en 13.00 uur bij het raadhuis, Dudokpark 1 te Hilversum.

De kosten bedragen 2,50 euro per persoon inclusief een folder met routebeschrijving en een medaille. Voorinschrijving is niet mogelijk. Deze fietstocht wordt georganiseerd door Fietsgilde 't Gooi in samenwerking met de gemeente Hilversum.

Internationaal bekend monument
Het raadhuis van Hilversum is een internationaal bekend monument. Het is het hoogtepunt uit het oeuvre van Willem Marinus Dudok, de beroemde gemeente-architect die grote invloed heeft gehad op Hilversum. De fietstocht leidt langs diverse plekken waar het werk van Dudok te zien is, zoals het raadhuis zelf, woonwijken, het Laapersveldpark met het pittoreske pompgemaal en de Oude Haven met de zout-en zandbunker. Ook monumenten van andere bouwmeesters en diverse andere mooie plekjes in Hilversum worden niet vergeten.

Fietsgilde 't Gooi
Fietsgilde 't Gooi is een zeer actieve vrijwilligersorganisatie met als doel het organiseren van fietstochten door het Gooi. Door middel van deze tochten, waarbij de gidsen uitgebreide achtergrondverhalen vertellen, wil het Fietsgilde de interesse voor de omgeving stimuleren. Het Fietsgilde is in 1998 van start gegaan en biedt vele dag- en middagtochten met boeiende informatie. Voor velen - ook voor inwoners van de Gooi- en Vechtstreek zelf - zijn deze bijzondere fietstochten een verrassing.

In de maanden mei tot en met september wordt elke woensdag en zaterdag, plus een aantal zondagen, een tocht door het Gooi gereden. Ook kunnen groepen op afspraak een tocht boeken.

Meer informatie is te vinden op de website van het fietsgilde.