Stadsdeel Oost/Watergraafsmeer Amsterdam


COC op spreeksteen

Voorzitter van COC Amsterdam op Spreeksteen in Oosterpark over "Veiligheid en Intolerantie"

Op 3 juni om 13.30 uur spreekt Dennis Boutkan, voorzitter van COC Amsterdam, over de afnemende veiligheid en toenemende intolerantie jegens homo's op de Spreeksteen in het Oosterpark.
---

COC Amsterdam COC Amsterdam waarschuwt al enkele jaren voor de toenemende sfeer van confrontatie op straat en in de wijk en daarmee gepaard gaande anti-homoseksueel geweld in Amsterdam.

Recente publiciteit over de homoseksuele man die gedwongen werd urenlang in een vijver te blijven onder intimidatie van Marokkaanse jongeren levert bij COC Amsterdam opnieuw telefoontjes op van andere slachtoffers die hun woede en frustratie bij hun belangenvereniging kwijt willen.

Boutkan zal spreken over de verantwoordelijkheid voor een veilige straat bij de politie en de verantwoordelijkheid voor het tegengaan van homofobie bij inwoners van Amsterdam door gemeente, onderwijsinstellingen en opinieleiders.

De keuze van de Spreeksteen in het Oosterpark wordt ingegeven door de reputatie van het Oosterpark als Amsterdams meest bekende Homo Ontmoetingplaats waar een grote diversiteit van homo en biseksuele mannen uit alle etnische gemeenschappen van Amsterdam 's nachts haar eigen vrijplaats creëert. Hier vind je Turkse, Marokkaanse, Surinaamse en Antilliaanse homo- en biseksuele mannen die elders in Amsterdam niet voor hun geaardheid durven en kunnen uitkomen.

COC Amsterdam vindt het hoog tijd dat er verdergaande maatregelen tegen deze anti-homoseksuele geweldsspiraal genomen worden.