Politie Flevoland

Aanrijdingen met letsel in Espel en Dronten

Epel/Dronten, 03-06-2007 o Op de Westermeerweg in Espel en op de Elburgerweg in Dronten had de politie dit weekend het nodige te doen in verband met de afwikkeling van twee aanrijdingen.

In de nacht van vrijdag op zaterdag ging een auto met daarin vier Polen (24, 25, 27 en 27 jaar) onderuit op de Westermeerweg. Het werd de politie al snel duidelijk dat er alcohol in het spel was. Omdat niemand zich bekend maakte als bestuurder en vanwege het drankgebruik bij alle vier, werden de inzittenden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor nader verhoor. De wagen is vermoedelijk vanaf het afgesloten deel voor verkeer van de Westermeerweg gekomen en ter hoogte van een pand op die weg met de wielen in de berm terechtgekomen. Daarna heeft er een stuurcorrectie plaatsgevonden. De wagen kwam uiteindelijk aan de andere kant op zn kop terecht. Vervolgens werd aan een plaatselijke bewoner gevraagd om de auto weer uit de benarde positie te halen, waarna de vier hun weg wilden vervolgen richting Urk. De politie is op dit moment nog bezig met de verdere afhandeling van de aanrijding.

Op de Elburgerweg in Dronten raakten twee autos met elkaar in botsing. Een 20-jarige vrouw uit Zeewolde reed op de Hondweg en wilde de Elburgerweg oversteken. Ze verleende daarbij geen voorrang aan een vrouw van 57 jaar uit Wijchen, die vanuit de richting Dronten kwam. Een botsing was het gevolg, waarbij laatstgenoemde vrouw gewond raakte. Ze is met letsel aan haar heup overgebracht naar het ziekenhuis. De politie heeft na het ongeval nog de nodige tijd op de locatie doorgebracht, vanwege de nodige olie, die op het wegdek lag. Uiteindelijk heeft de brandweer dit opgeruimd en het wegdek schoongespoten.