Politie Gelderland-Midden

West-Veluwe Vallei

---

Barnevelders (13) opgepakt na mishandeling op school
Publicatiedatum: 3-6-2007 13:13:15

BARNEVELD - Twee Barnevelders van dertien jaar zijn vrijdag door de politie opgepakt wegens mishandeling van een leeftijdsgenoot op hun school in de gemeente Barneveld. De twee bleken de mishandeling bovendien te hebben gefilmd op hun mobiele telefoon. Nadat het slachtoffer zich bij zijn leraar gemeld had werd de politie ingeschakeld. De twee jongens werden daarop aangehouden. Volgens het slachtoffer zouden ze de mishandeling gefilmd hebben. Bij onderzoek bleek dat inderdaad het geval. Beide jongens zijn later na verhoor vrijgelaten. Door het slachtoffer, dat niet zichtbaar gewond was geraakt, is aangifte gedaan. De aanleiding tot de mishandeling zou te maken hebben met een onderlinge scheldpartij. Justitie beslist wat er met de beide Barnevelders gebeurt.
(07-085396)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Edese bromfietser gepakt na rijden onder invloed
Publicatiedatum: 3-6-2007 13:12:45

BENNEKOM - De Edese politie heeft zaterdagavond op de Langschoterweg in Bennekom een 31-jarige bromfietser gepakt die onder invloed reed. De man reed bovendien zonder rijbewijs en verzekering. Edese agenten zagen de man rond kwart over negen komen aanrijding terwijl ze een ander bromfietser stonden te controleren. De Edenaar wilde er vandoor gaan nadat hem naar zijn papieren werd gevraagd. Nadat de man vol gas gaf greep een van de agenten hem vast waarna beiden in een sloot naast de weg belandden. De man werd vervolgens aangehouden en bleek later met een promillage van 0,99 te hebben gereden. Dat is bijna twee keer teveel. Bovendien kwam aan het licht dat de man geen rijbewijs had en dat zijn bromfiets niet verzekerd was. De Edenaar is later na verhoor met enkele processen-verbaal naar huis gestuurd. (07-086326)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Resultaten aangekondigde verkeerscontroles Garderen e.o.
Publicatiedatum: 3-6-2007 13:12:16

GARDEREN/ EDE - In Garderen en Ede zijn afgelopen zaterdag verkeerscontroles gehouden door het verkeershandhavingsteam van de politie. De controles waren van te voren aangekondigd op de website van verkeershandhaving (www.verkeershandhaving.nl). In Garderen werd tussen half negen 's avonds en even na middernacht een alcoholcontrole gehouden op de Apeldoornsestraat. Ruim 600 bestuurders moesten een blaastest afleggen. Van dat aantal bleken er drie onder invloed van alcohol. Hoogste promillage was 1,68 (ruim drie keer teveel). Deze bestuurder, een 39-jarige automobilist uit Otterlo, raakte zijn rijbewijs kwijt. Daarnaast werden 5 bekeuringen uitgedeeld voor andere verkeersovertredingen. Een 19-jarige automobilist uit Biddinghuizen moest ook zijn rijbewijs inleveren. Hij bleek met een promillage van 0,35 achter het stuur te hebben gezeten. Voor beginnende bestuurders, zoals in dit geval, is dat anderhalf keer teveel. De Biddinghuizenaar was pas zeven maanden in het bezit van het roze papiertje.
In Ede werden bij een alcoholcontrole op de Edeseweg, nabij de Bennekomseweg, zeven bestuurders gepakt die met teveel drank op achter het stuur waren gekropen. Tussen één uur en half drie in de nacht van zaterdag op zondag werden 47 blaastesten afgenomen. Hoogst gemeten alcoholpromillage was 1,10 (twee keer de norm).

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Resultaten aangekondigde verkeerscontroles Barneveld e.o.
Publicatiedatum: 3-6-2007 13:11:36

BARNEVELD/KOOTWIJKERBROEK - Door het verkeershandhavingsteam (VHT) van de politie zijn vrijdag controles gehouden in Barneveld en Kootwijkerbroek. De controles waren van te voren aangekondigd op de website van verkeershandhaving (www.verkeershandhaving.nl). In Barneveld werd gecontroleerd op de Scherpenzeelseweg (zowel 's ochtends als 's avonds) en op de Rooseveltstraat. Op De Scherpenzeelseweg werden in totaal 51 boetes uitgedeeld voor te hard rijden. Een 30-jarige automobilist uit Renswoude raakte zijn rijbewijs kwijt: hij werd betrapt met een snelheid van 152 km/u terwijl daar maximaal 80 gereden mag worden. Op de Rooseveltstraat deelde het VHT tussen half zeven en acht uur 's avonds 17 bekeuringen uit: 15 bestuurders voor het niet dragen van de gordel, 1 voor het rijden onder invloed en 1 voor het rijden zonder rijbewijs E (aanhanger). In Kootwijkerbroek werd gecontroleerd op de Veluweweg en Garderbroekerweg. Daarbij werden nog eens 19 bekeuringen uitgedeeld. Op de Veluweweg werden 8 hardrijders bekeurd (hoogste snelheid 81 km/u in plaats van 50) en een technisch mankement aan een aanhanger. Op de Garderbroekerweg kregen 7 bestuurders een bon omdat ze zonder gordel reden. Drie anderen kregen een bekeuring voor technische mankementen.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Controle-op-verzoek Lunteren: 1 op de 2 reed te hard
Publicatiedatum: 3-6-2007 13:11:04

LUNTEREN - Bij een snelheidscontrole op verzoek van buurtbewoners aan de Bisschopweg in Lunteren, afgelopen vrijdag, reed ongeveer één op de twee passanten te hard. Het verkeershandhavingsteam van de politie controleerde tussen half zeven en half negen 's ochtends. Er werden in totaal 279 bestuurders geflitst die te hard reden. Het merendeel - 148 bestuurders - reed tussen de 10 en 20 km/u te hard. Hoogst gemeten snelheid was 95 km/u. Op de Bisschopweg geldt een maximumsnelheid van 30 km/u.
(07-085508)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---