Politie Gelderland-Midden

Wageningers opgepakt na vechtpartij

Publicatiedatum: 3-6-2007 13:15:51

WAGENINGEN - Twee Wageningers van 29 en 38 jaar zijn zondagochtend vroeg door de politie aangehouden op verdenking van hun betrokkenheid bij een vechtpartij op de Markt in hun woonplaats. Een 23-jarige man uit Waarder (Z.H.) zou daarbij door de Wageningers dusdanig zijn toegetakeld dat de man tijdelijk het bewustzijn had verloren. Een ander, een 23-jarige Wageninger, zou ook door het verdachte duo zijn geslagen maar was niet zichtbaar gewond. De beide slachtoffers maakten deel uit van een groep en was omstreeks kwart over vier na cafébezoek op weg naar huis. Onderweg passeerde de groep de beide Wageningers. Door nog onduidelijke oorzaak zou er een vechtpartij zijn ontstaan waarbij vooral de man uit Waarder klappen en schoppen had moeten incasseren. Op aanwijzen van getuigen konden de beide verdachte Wageningers even later in de buurt worden opgepakt. De twee zijn voor onderzoek ingesloten. Door de beide slachtoffers ia aangifte gedaan. (07-086552)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Auto in brand na ongeval, bestuurder ongedeerd

Publicatiedatum: 3-6-2007 13:15:19

VOORTHUIZEN - Op de Lange Zuiderweg nabij de Polleveenseweg in Voorthuizen is zondagochtend vroeg een bestelauto in brand gevlogen nadat hij van de weg was geraakt en in een tuincentrum was beland. Niemand raakte bij het ongeval gewond. De bestuurder van de bestelauto, een 23-jarige man uit Voorthuizen, had tegenover de politie verklaard dat hij aan het einde van de Polleveenseweg merkte dat zijn remmen weigerden. In een poging uit te wijken ramde hij een toegangshek van een tuincentrum en kwam op het terrein tot stilstand. Direct daarop vloog de bestelauto in brand. De Voorthuizenaar had daarbij kans gezien om op tijd uit zijn wagen te komen en bleek niets te mankeren. De brandweer moest eraan te pas komen om het vuur te blussen. De bestelauto was door het voorval total-loss geraakt en moest worden afgesleept. Volgens de politie had de Voorthuizenaar niet gedronken.
(07-086579)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Vier jongeren gewond in het verkeer

Publicatiedatum: 3-6-2007 13:14:42

EDE (district) - In het district West-Veluwe Vallei zijn vrijdagavond vier jongeren en een volwassene gewond geraakt in het verkeer. De ongevallen vonden plaats in Wageningen, Ede, Renkum, Nijkerk en Stroe. Alle slachtoffers, variërend in leeftijd tussen de zeventien en twintig jaar en een 39-jarige man moesten voor behandeling naar het ziekenhuis. Een van de slachtoffers wordt ervan verdacht onder invloed van alcohol te hebben gereden.

Wageningen Op de Geertjesweg in Wageningen kwam een twintigjarige fietsster uit die stad rond kwart voor zeven door nog onbekende oorzaak te vallen. De vrouw bleek diverse schaafwonden en een hoofdwond te hebben opgelopen. Volgens de politie had de vrouw niet gedronken.
(07-085732)

Ede Rond tien uur vond op de Kade, nabij de kruising met de N224 in Ede een aanrijding plaats tussen een bromfietser en een auto. De bromfietser, een zeventienjarig meisje uit Ede, had daardoor vermoedelijk beenletsel opgelopen en moest naar het ziekenhuis. De automobilist, een 53-jarige plaatsgenoot van het slachtoffer, kwam met de schrik vrij. De politie verdenkt de bromfietsster ervan geen voorrang te hebben verleend aan de automobilist toen ze de kruising op reed. Bij het ongeval was geen drankgebruik geconstateerd, aldus de politie.
(07-085814)

Renkum Een negentienjarige vrouw uit Wageningen werd vrijdagavond naar het ziekenhuis gebracht nadat ze met haar auto op de Rijksweg N225 in Renkum frontaal op een vrachtauto was gebotst. De vrachtwagenchauffeur, een 37-jarige man uit het Brabantse Asten, was met de schrik vrij gekomen. De Wageningse zou tijdens het rijden van Wageningen richting Doorwerth omstreeks tien uur door nog onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terecht zijn gekomen. Ter hoogte van de kruising met de Heidesteinlaan kwam het tot een aanrijding met de Astenaar, die uit tegenovergestelde richting kwam. Beide voertuigen raakten zwaar beschadigd en moesten worden afgesleept. Door de aanrijding raakte de N225 gestremd en moest het verkeer via de Utrechtseweg worden omgeleid. Geen van de partijen had volgens de politie gedronken.
(07-085818)

Nijkerk In Nijkerk raakte rond half twaalf een zeventienjarig meisje uit Nijkerkerveen gewond nadat ze op de kruising van de Frieswijkstraat met de Barneveldseweg op een auto was gebotst. Het slachtoffer had daarbij onder meer armletsel opgelopen. De politie verdenkt het meisje ervan op de kruising door rood te zijn gereden. Ook wordt ze verdacht van het rijden onder invloed van alcohol en is een bloedproef afgenomen. Het ongeval gebeurde toen de Nijkerkerveense met haar snorfiets vanaf de Frieswijkstraat de kruising op reed. Op dat moment was een 31-jarige Amersfoorter met zijn auto vanaf de Barneveldseweg de kruising opgereden.
(07-085863)

Stroe Op de Welgelegenweg in Stroe botste in de nacht van vrijdag op zaterdag een 39-jarige Amersfoorter met zijn auto tegen een boom. De man had daarbij hoofdletsel opgelopen en moest naar het ziekenhuis. Hoe de aanrijding heeft kunnen gebeuren is nog onduidelijk. Volgens de politie verloor de man omstreeks half twee op een recht stuk weg de macht over het stuur en kwam vervolgens tegen een boom tot stilstand. De passagier van de Amersfoorter, een leeftijdsgenoot uit Amsterdam, was ongedeerd gebleven. Bij de Amersfoorter was geen drankgebruik geconstateerd, aldus de politie.
(07-085907)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---