Politie Gelderland-Zuid

Banden politieauto lek gestoken

Zaltbommel, 03-06-2007 o Tijdens een visserijcontrole zijn zaterdagavond rond 21.00 uur vijf verdachten op de Waalbandijk in Zaltbommel aangehouden en ingesloten op het politiebureau voor verder verhoor.

Tijdens de visserijcontrole gaf een man die zonder de vereiste papieren viste een valse naam op. Toen de agenten hem daarvoor wilden aanhouden, was hij reeds vertrokken. Hij hoorde bij een groep uit de omgeving van Eindhoven. Even later waren ineens vier banden van een onopvallende politieauto lek gestoken. De politie hield de hele groep even later aan voor openlijke geweldpleging. In een auto werd een mes gevonden, waarmee de banden vermoedelijk zijn lek gestoken. Deze is in beslag genomen.

Op het bureau bleek dat niemand uit de groep zich kon legitimeren. De politie had van de groep drie mannen, een 19-jarige, een 25-jarige en een 43-jarige man uit Eindhoven, naar de dijk zien lopen. Zij zijn in verzekering gesteld. De andere twee, een 34-jarige man uit Geldrop en een 38-jarige man uit Nuenen zijn met een boete voor het niet kunnen legitimeren weer naar huis gestuurd. De politie onderzoekt de zaak verder. (12)

Laatst gewijzigd 03-06-2007 13:55 | © Politie Gelderland-Zuid |