Persberichten Eemland zuid, 14.45 uur

Utrecht, 03-06-2007

Ongeval met letsel

AMERSFOORT Op vrijdagmiddag omstreeks 13.40 uur is een 55-jarige vrouw uit Amersfoort op een snorfiets van achteren aangereden door een 53-jarige bestuurder uit Amersfoort van een bestelauto. De automobilist reed op de Van Campenstraat in de richting van de Vondellaan. Door nog onbekende oorzaak reed de bestuurder tegen de vrouw op de snorfiets aan, die in dezelfde richting reed als de bestuurder. De vrouw botste vervolgens met haar hoofd tegen de auto en kwam op het wegdek terecht. De vrouw is in kritieke toestand overgebracht naar het UMC. De verkeerspolitie doet onderzoek naar het ongeval.

Meerdere autos bekrast

AMERSFOORT De politie kreeg op zaterdagmiddag omstreeks 14.00 uur de melding dat er meerdere autos waren bekrast bij de Grote Kreek. Hier bleken in totaal zeven voertuigen bekrast te zijn. De politie doet nader onderzoek.

Beroving

AMERSFOORT Een 28-jarige vrouw uit Amersfoort heeft aangifte gedaan van beroving van haar tas. In de nacht van zaterdag op zondag 3 juni omstreeks 01.45 uur liep de vrouw op de Columbusweg toen een onbekende man haar tas afpakte en er te voet vandoor ging in de richting van het Euterpeplein. De vrouw heeft de verdachte nog achterna gerend, maar verloor hem uit het zicht. Vervolgens deed de vrouw aangifte. De verdachte betreft een man tussen de 40 en 50 jaar, tussen 1.75 en 1.80 cm lengte, donkere huidskleur met een normaal postuur. Hij had zwart haar met grijze plukken en droeg een rode jas of trui. De politie doet onderzoek en roept mogelijke getuigen op contact op te nemen met de politie via tel. 0900-8844.

Aanhouding verdachte vernieling

AMERSFOORT Een alerte getuige heeft in de nacht van zaterdag op zondag 3 juni omstreeks 00.15 uur een 15-jarige jongen uit Amersfoort aangehouden voor het gooien van een steen tegen een ruit van een school aan de Wezeperberg. De getuige schakelde de politie in, die de verdachte overnam van de getuige. Op het bureau heeft de jongen een bekennende verklaring afgelegd. In overleg met zijn ouders krijgt de jongen een alternatieve Haltstraf.

Vechtpartij

AMERSFOORT Omstreeks 21.00 uur kreeg de politie op zaterdagavond 2 juni de melding dat een groep van minimaal tien personen met elkaar aan het vechten was ter hoogte van de Meridiaan. Hier werd een groep mannen aangetroffen die bij het zien van de politie ervandoor wilden. Hierop werd de weg geblokkeerd door de politie met meerdere voertuigen. Niemand van de betrokkenen allen afkomstig uit Amersfoort
- wist te vertellen wat er aan de hand was. Om die reden geen aanhoudingen verricht, maar wel zijn uit voorzorg alle personalia van aanwezigen genoteerd.

14-jarige brommerrijder

AMERSFOORT De politie zag op zaterdagavond 2 juni omstreeks 20.45 uur een jongen en meisje op een bromfiets rijden zonder helm op de Radiumweg. De agenten keerden het voertuig en zagen de bromfietser met het meisje achterop met hoge snelheid rijden op de Bunschoterstraat. Bij het zien van de politie remde de jongen hard en sprong samen met het meisje van de bromfiets. De bromfiets reed nog door en reed onbestuurd tegen de politieauto. Deze raakte beschadigd door de aanrijding. De jongen vluchtte te voet en werd kort daarna aangehouden. De jongen bleek een 14-jarige knaap uit Amersfoort die de bromfiets zonder toestemming had meegenomen. Het meisje is een 16-jarige Amersfoortse. De jongen werd aangehouden en meegenomen naar het bureau voor nader onderzoek en verhoor. Een schaderapport zal door de politie worden opgemaakt en de eigenaresse van de bromfiets is in kennis gesteld.