Persberichten Eemland noord, 14.50 uur

Utrecht, 03-06-2007

Slachtoffer overleden: verkeersongeval met paard op 27 mei. (zie persbericht Eemland noord dd. 28 mei.)

Op vrijdag 1 juni kreeg de politie de mededeling van het ziekenhuis dat die ochtend een 93-jarige vrouw uit Soest is overleden aan haar verwondingen. De vrouw werd omstreeks 10.45 uur gewond aan haar hoofd aangetroffen bij haar fiets op de Beckeringhstraat. De vrouw was buiten bewustzijn. Op basis van getuigenverklaring bleek een ruiter met paard bij het ongeval betrokken te zijn en is de politie op onderzoek uitgegaan. Op basis hiervan kon een 69-jarige man uit s-Graveland worden aangehouden. De man verklaarde dat zijn paard van de fietsster schrok en op hol sloeg, hierdoor is de vrouw vermoedelijk ten val gekomen. Hij verklaarde dat hij niet van zijn paard kon stappen en dat omstanders een ambulance belden. Het 93-jarige slachtoffer uit Soest is met een hoofdbloeding naar het ziekenhuis in Amersfoort gebracht. De politie zet het onderzoek voort naar de toedracht van het ongeval.

Alcohol- en verkeerscontrole

BAARN/BUNSCHOTEN-SPAKENBURG De politie heeft in de avond en nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 juni een alcohol- en verkeerscontrole gehouden in samenwerking met het regionale Scooterteam van de politie. Vier motorrijders leidden voertuigen naar de controleplaatsen bij de Amsterdamsestraatweg in Baarn en de Kronkels in Bunschoten-Spakenburg.

In totaal werden 172 blaastesten bij bestuurders afgenomen, waaronder 28 bromfietsbestuurders. Hierbij bleken een automobilist (765ug/l) en maar liefst drie bromfietsbestuurders (230, 255 en 640 ug/l) onder invloed van alcohol te rijden. Verder werden bekeuringen uitgeschreven voor onder andere niet tonen kentekenbewijs (2x), niet verzekerd rijden(1x), niet dragen van een helm (4x) plus een aanhouding van een bromfietsbestuurder en inbeslagname van de betreffende bromfiets met een vals framenummer.

Ongeval met letsel

BAARN Op zaterdag 2 juni raakte omstreeks 11.00 uur een 79-jarige man uit Soest gewond aan zijn heup bij een aanrijding op de Nieuw Baarnstraat. De man liep plotseling de weg op en werd aangereden door een auto met daarin een 39-jarige bestuurder uit Baarn. De man kwam hierdoor ten val en is met een ambulance naar het ziekenhuis De Lichtenberg vervoerd.

Openlijke geweldpleging

SOEST- De politie kreeg in de nacht van 2 op zondag 3 juni de melding dat twee mannen waren mishandeld door een groep en daarbij gewond waren geraakt.. De slachtoffers, een 26- en 27-jarige man uit Soest, verklaarden kort voor de melding op het Raadhuisplein te zijn mishandeld door een groep mannen. Aanleiding van het geweld zou een ruzie zijn in de relatiesfeer. De mannen hadden diverse verwondingen aan het gelaat. Ook een getuige meldde zich bij de politie. Aangiftes zullen later worden opgenomen omdat de mannen eerst hun verwondingen moesten laten verzorgen. Personalia van mogelijke verdachten zijn bekend bij de politie.