Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Vrouw bekneld en gewond bij aanrijding

Publicatiedatum: 3-6-2007 15:25:12

GROESSEN - Bij een aanrijding tussen twee auto's op de kruising van de Helhoek met de Oostsingel in Groessen, op de grens met Duiven is zaterdagochtend een 52-jarige vrouw uit Aerdt gewond geraakt. Het slachtoffer was door de aanrijding ook bekneld geraakt en moest door de brandweer uit het wrak worden bevrijd. De andere partij, een 33-jarige man uit Duiven en zijn passagier waren met de schrik vrij gekomen. Het ongeval gebeurde even voor elf uur toen de Duivenaar vanaf de Helhoek de kruising opreed. Daarbij had hij de vrouw uit Aerdt, die vanaf de Oostsingel kwam aanrijden, kennelijk te laat opgemerkt. Door de aanrijding belandde de Aerdtse met haar auto in een naast de weg gelegen greppel. Het slachtoffer is naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de politie was er geen drank in het spel. De precieze toedracht van de aanrijding wordt onderzocht door de afdeling Verkeersongevallenanalyse van de politie.
(07-086051)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Duivense jongeren opgepakt na reeks vernielingen
Publicatiedatum: 3-6-2007 15:24:35

DUIVEN - De politie in Duiven heeft zaterdagochtend vroeg vier jongeren uit die plaats opgepakt. Ze worden ervan verdacht op meerdere plaatsen een reeks van vernielingen te hebben aangericht. De zaak kwam aan het licht toen buurtbewoners rond half vijf melding maakten van vernielingen op een schoolplein aan de Kastanjelaan. Toen agenten daar gingen kijken troffen zij in de buurt de vier jongeren, twee van dertien en twee van veertien aan. Op het schoolplein bleek een houten afzetting te zijn vernield. Bij een onderzoek in de omgeving bleken er op de Schapenweide, Tamboer en Lombokstraat tientallen autospiegels te zijn vernield. Op de Koeweide bleken vernielingen in een tuin te zijn aangericht, evenals bij een woning aan de Willem Alexanderstraat. De vier Duivenaren zijn meegenomen naar het politiebureau. De jongens zijn in de loop van de zaterdag na verhoor vrijgelaten. De Duivense politie onderzoekt de zaak nog verder. Tot dusver hebben zich al enkele gedupeerden gemeld voor aangifte.
(07-085955)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Rijbewijs ingevorderd van verwarde automobilist (73)
Publicatiedatum: 3-6-2007 15:23:13

DRIEL - De politie heeft zondagochtend in Driel het rijbewijs ingevorderd van een 73-jarige automobilist uit het Brabantse Cuijk. De man was naar eigen zeggen rond tien uur op weg naar Beuningen. Op de Hoenveldsestraat was hij een erf op gereden en daarbij tegen een stalen balk en een muurtje gereden. Tegen de bewoners verklaarde hij de weg geheel kwijt te zijn. Toen gewaarschuwde agenten poolshoogte kwamen nemen stelden zij vast dat de man een verwarde indruk maakte. Bovendien achtten zij het niet langer verantwoord dat de man verder zou rijden waarop zijn rijbewijs werd ingevorderd. Van drankgebruik was weliswaar niet gebleken. Bij het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) zal een onderzoek worden gelast naar de rijcapaciteiten van de Cuijkenaar.
(07-086600)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Weer conifeerbrandjes in Elst

Publicatiedatum: 3-6-2007 15:22:17

ELST - In Elst hebben het afgelopen weekend twee brandjes gewoed in heggen bij woningen. Daarbij was niemand gewond geraakt, wel is er schade ontstaan. Volgens de politie zijn de brandjes aangestoken maar ontbreekt van de daders nog elk spoor. Vrijdagavond even voor middernacht ontdekten bewoners aan de De Keijserstraat dat er een aantal coniferen in de heg rond hun tuin in brand stond. Kort daarna deed zich hetzelfde voor bij een woning aan de Zoetendaal. In beide gevallen moest de brandweer eraan te pas komen om het vuur te blussen. In de nacht van donderdag op vrijdag was er aan de Van Weselstraat ook al brand geweest in een coniferenhaag bij een woning. Aangezien de politie nog steeds in het duister tast over wie er achter de brandjes zitten roept zij vooral getuigen op te reageren. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem reageren kan ook via Meld Misdaad Anoniem op 0800-7000.
(07-085887)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---

Westervoorter (62) opgepakt na winkeldiefstal

Publicatiedatum: 3-6-2007 15:21:39

WESTERVOORT - De politie in Westervoort heeft vrijdagavond in een winkel aan het Dorpsplein een 62-jarige inwoner opgepakt op verdenking van winkeldiefstal. Volgens personeel van de zaak had de Westervoorter diverse levensmiddelen ter waarde van ruim 14 euro gestolen. De Westervoorter moest mee naar het politiebureau. Daar bekende hij de boodschappen te hebben gestolen. De buit is weer aan de zaak teruggegeven. Tegen de Westervoorter zal proces-verbaal worden opgemaakt. Justitie beslist verder wat er met hem gebeurt. De man is na verhoor vrijgelaten.
(07-085765)

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 376 3053

---