Politie Midden- en West Brabant

Weekendberichten district Tilburg

TILBURG, 3 juni 2007

Politie houdt vijf mannen aan na schietpartij

TILBURG De politie heeft vanmorgen tegen 05.00 uur vijf Tilburgers in de leeftijd van 18 tot 31 jaar aangehouden. Het vijftal wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een schietincident in de Puccinistraat. Onbekend is of er gewonden gevallen zijn. Op het bureau is de 31 jarige verdachte in verzekering gesteld.

De politie kreeg vanmorgen tegen 05.00 uur een melding van een schietpartij in de Puccinistraat. Hierbij zouden meerdere personen betrokken te zijn. In de Puccinistraat troffen de agenten een 31 jarige Tilburger aan. Hij werd ter plaatse aangehouden. Tijdens een onderzoek in de omgeving troffen de agenten in de Rossinistraat vier andere mannen die mogelijk betrokken waren bij het incident. Ook zij werden aangehouden. In de bossages in de omgeving van de Puccinistraat stuitte politiehond Nero op een vuurwapen. Aanleiding tot het schietincident is niet bekend. De politie stelt een uitgebreid onderzoek in.

Politie pakt Tilburger voor diefstal betonijzeren matten

TILBURG Agenten hebben zaterdagochtend, even na 09.00 uur in een woning in de wijk Het Goirke een 47 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een poging tot diefstal van betonijzeren matten. Op het bureau legde hij een ontkennende verklaring af.

Tegen 08.00 uur stelde een getuige in de omgeving van de Obrechtstraat een onderzoek in, nadat hij gezien had dat de verdachte betonijzeren matten van een oprit van een woning wegnam. In de Van Kalmthoutlaan trof hij verdachte die op dat moment niet meer in het bezit was van de buit. Achter een bushalte lagen de matten verstopt. Gealarmeerde agenten stelden een onderzoek en troffen de verdachte in zijn woning.

Politie arresteert Tilburger en reikt flyer verblijfsontzegging uit

TILBURG Agenten van het politieteam Wilhelminapark hebben vrijdagmiddag rond de klok van 15.45 uur een 22 jarige Tilburger aangehouden voor het overtreden van de wapenwet. Agenten controleerden de man in het Wilhelminapark op grond van de Opiumwet. In zijn kleding trof de politie een vleesmes aan. De verdachte vertelde het mes ter verdediging bij zich te hebben. Direct na zijn aanhouden verzette hij zich. Met het aanzetten van een klem lukte het de agenten de man onder controle te krijgen. Op het bureau kreeg de man een
verblijfsontzeggingflyer uitgereikt.

Vanaf 01 juni is in de gebieden rond het Wilhelminapark en het horecaconcentratiegebied een nieuw instrument van kracht waarmee overlastgevende personen geweerd kunnen worden op plaatsen waar dat aan de orde is. Dit instrument, een verblijfsontzegging, is een proef die een half jaar van kracht is. Een overlastveroorzaker die drie keer strafbare feiten pleegt in de aangewezen gebieden loopt het risico acht weken niet meer in het gebied te mogen komen. De
verblijfsontzegging past in het Tilburgse veiligheidsbeleid. Overtreding van de verblijfsontzegging kan leiden tot strafrechtelijke vervolging.

Minderjarige winkeldiefjes lopen tegen de lamp

TILBURG Zaterdagmorgen tegen 12.00 uur liepen twee minderjarige Tilburgse meisjes van 11 en 12 jaar in een supermarkt op het Korvelplein tegen de lamp nadat ze snoepgoed in de winkel in hun tas gestopt hadden. Een beveiligingsmedewerker sprak de meisjes aan toen ze de winkel verlieten. Gealarmeerde agenten nam het tweetal mee naar het bureau. Daar legden ze een bekennende verklaring af. Het tweetal wordt overgedragen aan bureau HALT

Politie houdt veelpleger aan voor diefstal van kabels

TILBURG Agenten hebben zaterdagmiddag rond 13.30 uur op de Ringbaan West een 32 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht van diefstal van kabels. Een oplettende getuige meldde de politie dat de man op de Hasseltrotonde kabels had losgeknipt en weggenomen. Gealarmeerde agenten stelden direct een onderzoek in de omgeving in. In een telefooncel op de Ringbaan West troffen ze de verdachte aan. In zijn directe omgeving stond een fiets voorzien van kabels Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af. De verdachte, een bekende veelpleger, werd volgens het veelplegersprotocol in verzekering gesteld.

Politie arresteert Tilburger voor huisvredebreuk

TILBURG De politie heeft vrijdagavond in de Orangerie een 24 jarige Tilburger op aangehouden voor huisvredebreuk. Agenten troffen de man aan in een woning in de Orangerie nadat buurtbewoners gemeld hadden dat er in de woning ingebroken werd. De verdachte had het raam van de centrale toegangsdeur vernield en het slot van de voordeur van de woning. Onderzoek wees uit dat de verdachte een bekende was van de bewoner die op dat moment niet in de woning aanwezig was. Agenten arresteerden hem vervolgens voor het plegen van huisvredebreuk en brachten hem over naar het bureau. Daar bekende hij de vernielingen te hebben gepleegd. Tegen de man wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie rekent graffitispuiters in

BERKELENSCHOT Op de Spoordijk in Heukelom hebben agenten vrijdagavond om 23.30 uur twee jongens van 17 en 18 jaar, beiden afkomstig uit Tilburg aangehouden voor het aanbrengen van graffiti. Het tweetal werd op heterdaad door een oplettende getuige betrapt toen ze ieder een tag (handtekening) aanbrachten op de pijlers van het viaduct. Gealarmeerde agenten namen het tweetal en de spuitbussen over en brachten ze naar het bureau. Daar legden ze een bekennende verklaring af.

Politie pakt woninginbreker

TILBURG De politie heeft zaterdagmorgen in de Alteveerstraat een 31 jarige man, zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden. Hij wordt ervan verdacht betrokken te zijn bij een woninginbraak in dezelfde straat. Op het bureau is hij in verzekering gesteld.

De politie stelde in de omgeving een onderzoek in nadat buurtbewoners verdachte geluiden in de wijk hoorden. Onderzoek wees uit dat in een woning in de Alteveerstraat een inbraak was gepleegd. Via een deur in patiotuin had de inbreker zich de toegang tot de woning verschaft. De bewoners waren op dat moment niet thuis. Tijdens het onderzoek trof de politie in een tuin in de omgeving de verdachte had. Hij had zich in het groen verschanst. Na zijn aanhouding gaf de verdachte op het bureau een valse naam op.

Politie houdt automobilist aan na verlaten plaats ongeval

TILBURG De politie heeft vrijdagmiddag om 17.00 uur op het Verdiplein een 39 jarige Tilburger aangehouden. De man wordt ervan verdacht eerder die dag betrokken te zijn geweest bij een verkeersongeval op de kruising Hoefstraat met de Van Goorstraat. Na de aanrijding reed hij direct weg zonder zijn identiteit achter te laten.

Rond 14.30 uur reed een 22 jarige Tilburgse automobiliste in de Hoefstraat in de richting met de kruising van de Van Goorstraat. Op genoemde kruising sloeg de Tilburgse links af. Op dat moment reed in de Van Goorstraat de verdachte als automobilist met hoge snelheid in de richting van de Hoefstraat. De auto van de verdachte kwam met de voorzijde in aanrijding tegen de auto van de 22 jarige vrouw. Direct na de aanrijding reed de verdachte weg in de richting van de Ringbaan Noord. De verdachte legde op het bureau een ontkennende verklaring af.

Tilburger gewond na
verkeersongeval

TILBURG bij een verkeersongeval op de Berglandweg raakte vrijdagmiddag een 48 jarige Tilburgse automobilist gewond. De man werd voor onderzoek overgebracht naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg.

De Tilburger reed tegen 17.00 uur met zijn auto over de Berglandweg. Direct voorbij de vluchtheuvel reed hij met de voorzijde van zijn auto frontaal tegen een tegemoetkomende lijnbus. Onderzoek wees uit dat de Tilburger de vluchtheuvel links passeerde waardoor hij op de weghelft van het tegemoetkomende verkeer kwam. De man is met nekklachten overgebracht naar het ziekenhuis.

Politie rolt mobiele hennepkwekerij

OISTERWIJK Agenten van het politieteam Noord-Oisterwijk troffen vrijdagmiddag tijdens een controle op het industrieterrein een oplegger aan met daarin een in werking zijnde wietkwekerij. De oplegger bood huisvesting voor 265 hennepplanten aan. De energievoorziening werd via een centrale unit illegaal afgetapt. Een 53 jarige inwoner uit Oisterwijk werd korte tijd later terzake de opiumwet aangehouden. De man wordt ervan verdacht exploitant te zijn van de kwekerij. Op het bureau legde hij een bekennende verklaring af. Politie houdt automobilist aan na verlaten plaats ongeval


1 op de 4 rijdt te hard

TILBURG Medewerkers van het Verkeershandhavingsteam stelden zaterdag, tussen 07.45 uur en 14.45 uur op de Ringbaan Oost een
snelheidscontrole in. In totaal passeerden ruim 4500 passanten het controlepunt. Hiervan reden ruim 1100 automobilisten te hard. De hoogst gemeten snelheid betrof 102 kilometer per uur. Op de Ringbaan Oost is de maximum toegestane snelheid 50 kilometer per uur.

Tilburger aangehouden met mes op
zak

TILBURG Agenten van het politieteam West hebben zaterdag rond de klok van 12.15 uur op de Postelse Hoeflaan een 46 jarige Tilburger aangehouden. De man bleek tijdens controle gesignaleerd te staan. Op het moment dat de agenten met de man in gesprek raakten, gaf de verdachte aan een mes ter verdediging bij zich te hebben. Op verzoek van de agenten overhandigde hij een mes. Tegen hem wordt proces verbaal opgemaakt.

Politie arresteert 12
centrumbezoekers

TILBURG Agenten die het afgelopen weekend belast waren met het houden van toezicht in het centrumgebied van Tilburg spreken van een rustig weekend. In totaal werden er 12 arrestaties verricht voor uiteenlopende zaken. Naast de aanhoudingen kregen 39 centrumbezoekers een bon voor onder andere wildplassen, baldadigheid en fout parkeren.

Zaterdag:

Bij een horecagelegenheid op de Heuvelring hielden agenten rond 02.00 uur een 20 jarige Tilburger aan. De man was in het bezit van 3 gripzakjes met daarin 33 vermoedelijk XTC-pillen en 5 gripzakjes met vermoedelijk speed. De goederen zijn in beslag genomen.

Rond 02.30 uur werd op de Heuvelring een 26 jarige Tilburger aangehouden. Agenten spraken de man aan toen hij tegen een gevel urineerde. Tijdens het uitschrijven van een bekeuring bleek dat hij zich niet kon legitimeren. In zijn kleding trof de politie twee wikkels met daarin vermoedelijk cocaïne.

Op het Piusplein hebben agenten om 02.30 uur een 28 jarige Tilburger aangehouden. De man had een fles bier bij zich op de openbare weg en zocht ruzie. Toen de agenten hem aanspraken op zijn gedrag richtte hij zijn woede op de agenten. Tijdens zijn aanhouding verzette hij zich. Om de man onder controle te krijgen brachten de agenten een verwurging aan. Aan de man is een verblijfsontzeggingflyer uitgereikt.

Rond 04.30 uur hebben agenten op de Heuvel een 23 jarige Tilburger aangehouden. De man was kort voor zijn aanhouding betrokken bij een conflict bij een uitgaansgelegenheid op de Heuvel. Bij dat conflict sneuvelde een ruit van de toegangsdeur. Tijdens controle bleek dat de man zich niet kon legitimeren waarop hij werd aangehouden.

Zondag:

Rond 04.30 uur werd een 30 jarige Tilburger op de Heuvelring aangehouden voor het plegen van mishandeling. De man sloeg een plaatsgenoot voor een uitgaansgelegenheid.

Op de heuvel werden rond 03.30 uur twee Tilburgers van 22 jaar aangehouden voor openlijke geweldpleging. Het tweetal had een groot aandeel in een vechtpartij.

Verder werden er nog vijf centrumbezoekers aangehouden voor belediging, het niet bij zich hebben van een geldige legitimatie en openbare dronkenschap.

Politie houdt ex-vriend aan voor poging doodslag

TILBURG De politie heeft zaterdagmiddag rond 16.30 uur op het bureau aan de Ringbaan Zuid een 44 jarige man uit Beerse aangehouden voor poging doodslag. De man wordt ervan verdacht zijn hoogzwangere 38 jarige Tilburgse ex-vriendin mishandeld te hebben. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

De verdachte kreeg zaterdagmiddag bij de woning van het slachtoffer een woordenwisseling over de kinderen. Deze woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de man zijn ex-vriendin sloeg en aan de haren trok. Toen de vrouw de woning in wilde lopen gaf de verdachte haar een knietje in de buikstreek. Het hoogzwangere slachtoffer heeft zich onder behandeling van de huisarts gesteld.

Politie arresteert Tilburger op verdenking van inbraak in een woning

TILBURG Agenten hebben zaterdagavond rond 22.45 uur op het Paduaplein een 29 jarige tilburger aangehouden. De man wordt verdacht van het plegen van een inbraak in een woning in de Kruisstraat. Getuigen, die de man op de achterplaats van de woning betrapten alarmeerden de politie en achtervolgden de verdachte. Op het Paduaplein lukte het de getuigen de man in zijn kraag te grijpen en over te dragen aan de politie. In de omgeving van de verdachte troffen agenten een plastic tas gevuld met gedroogde hennep aan. De tas is in beslag genomen. De politie stelt een onderzoek in.

Agenten van het team Tilburg Noord-Oisterwijk houden alcoholcontrole

OISTERWIJK Agenten van het politieteam Tilburg Noord-Oisterwijk hebben gisteravond en vannacht op diverse locaties in Udenhout, Berkel - Enschot en Oisterwijk een alcoholcontrole ingesteld. In totaal werden 281 passanten onderworpen aan een blaastest. Hiervan bleken 6 automobilisten te diep in het glaasje gekeken te hebben.

Van 21.15 uur tot 23.00 uur controleerden de agenten de passanten op de Kreitemolenstraat. Er werden op dezelocatie geen aanhoudingen verricht. Van 23.15 uur tot 01.00 uur verplaatste de controle zich naar de Bosscheweg te Berkel-Enschot. Ook hier hielden de gecontroleerde bestuurders zich aan de regelgeving. De controle eindigde van 01.45 uur tot 03.00 uur op de Moergestelseweg te Oisterwijk. Op deze locatie liepen 6 automobilisten tegen de lamp. Hiervan bleken 2 automobilisten beginnend bestuurder te zijn. De politie vorderde in totaal twee rijbewijzen in.

TILBURG Agenten controleerden kort na middernacht in de Wattstraat een 19 jarige beginnende bestuurder. Een ademtest op het bureau wees uit dat de man 620 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Ook deze automobilist mocht zijn rijbewijs achterlaten.

Kort na 03.30 uur hield de politie in de niewelijn een 21 jarige Tilburgse bestuurder aan. De man was onder invloed van alcohol tegen een geparkeerd staande auto gereden. Een ademtest op het bureau wees uit dat hij 615 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Ook van hem werd het rijbewijs ingevorderd.

Bedrijfsuitje eindigt in mishandeling

TILBURG De politie hield vanmorgen even na 02.30 uur in de D.J. jittastraat een 23 jarige Tilburger aan voor mishandeling. Hij had een 25 jarige plaatsgenoot in het gezicht geslagen. Het slachtoffer hield er een hersenschudding aan over. Het tweetal had na een bedrijfsuitje een conflict met elkaar gekregen. Dit conflict eindigde in een mishandeling waarbij de verdachte het slachtoffer een klap in het gezicht gaf.

Auteur: Desiree Brabers