Politie Midden- en West Brabant

Persberichten weekend 2 en 3 juni

BERGEN OP ZOOM, 3 juni 2007

Man mishandelt vriendin na vergeten verjaardag

OSSENDRECHT: De politie heeft zondagochtend rond 06.00 uur een 39-jarige man aangehouden die kort daarvoor zijn 32-jarige vriendin zou hebben mishandeld en bedreigd. Hij was boos omdat de familie van zijn vriendin zijn verjaardag was vergeten en stompte zijn vriendin in haar gezicht. Ook zou hij in de woning van zijn vriendin spullen hebben vernield en hebben gedreigd haar huis in brand te steken. De vrouw heeft aangifte gedaan.

Twee aanhoudingen na vechtpartij

BERGEN OP ZOOM: Zondagochtend werden rond 04.15 uur een jongen en een meisje in de Lieve Vrouwestraat mishandeld door een groep van ongeveer zes jongeren. Deze zouden ook honkbalknuppels en riemen bij zich hebben. Toen de politie ter plaatse kwam was de groep richting Blokstallen gelopen, waar hen werd verzocht te blijven staan en hun personalia op te geven. Een 21-jarige man uit Bergen op Zoom, voldeed niet aan dat verzoek en ging er vandoor. Hij is aangehouden op verdenking van mishandeling. Een 20-jarige man uit Halsteren bemoeide zich zodanig met het werk van de politie dat hem verschillende keren werd gevraagd naar huis te gaan. In plaats daarvan vond hij het nodig om de politie agenten uit te schelden. Hij is aangehouden voor belediging en het niet voldoen aan een vordering en mag een boete van 200 euro betalen.

Man in taxi aangehouden na opsteken middelvinger

ROOSENDAAL: Een 21-jarige man uit Oudenbosch is zondagochtend rond 04.25 uur aangehouden nadat hij vanuit een taxi zijn middelvinger had opgestoken naar een surveillerende agente op de Dominestraat. De taxi stopte op een taxistandplaats waarna de politie de passagier aanhield voor belediging van een ambtenaar in functie. Na verhoor op het politiebureau mocht de man naar huis met een boete.

Man aangehouden na bedreiging met hark

STEENBERGEN: De politie heeft zaterdagavond rond 21.45 uur een 41-jarige man uit Steenbergen aangehouden. De vriend van zijn zus zou hem hebben geslagen, waarna hij hem op de Markt achterna ging met een hark. Hij is onverrichter zake naar huis gegaan waar hij door de politie werd aangehouden. De verdachte zou onder invloed zijn geweest van alcohol.

Man aangehouden voor bedreiging en mishandeling na auto-ongeluk

HEERLE: Zaterdagmiddag rond 15.40 uur reed een auto met hoge snelheid op de A58, in de richting van Bergen op Zoom naar Roosendaal, ter hoogte van Heerle. De bestuurder haalde met soms meer dan 180 km/uur rechts en links in, tot hij de macht over het stuur verloor, over de kop vloog en in een droge sloot belandde. Twee andere weggebruikers stopten om hulp te verlenen. De bestuurder en een passagier konden zelf uitstappen. De hulpvaardige automobilisten werden door de bestuurder van de verongelukte auto bedreigd en in het gezicht geslagen. De bestuurder wilde bij hen afdwingen dat zij niet tegen de politie zouden zeggen dat hij achter het stuur zat. De politie heeft de 35-jarige man uit Roosendaal aangehouden. Nadat een GGD-arts hem had onderzocht in de arrestantencel is de man alsnog opgenomen in het ziekenhuis. Vermoedelijk was hij sterk onder invloed van alcohol, zijn rijbewijs is ingetrokken. De man bleek nog een groot bedrag aan boetes open te hebben staan. Een 26-jarige passagier bleef ongedeerd.

Jongen op fiets geschept door auto

OUD GASTEL: Zaterdagmiddag rond 15.35 uur heeft een 44-jarige bestuurster uit Oud Gastel een 6-jarige jongen met zijn fiets geschept op de Stoofstraat. De jongen was buiten bewustzijn en raakte gewond aan zijn hoofd en arm. Hij is naar het ziekenhuis overgebracht waar hij aan zijn verwondingen is behandeld.
De jongen kwam van rechts de uitrit van een woning afrijden en reed op zijn fiets de Stoofstraat op. Door een flauwe bocht in de weg heeft de bestuurster hem vermoedelijk niet gezien en kon hem ook niet meer ontwijken. Door de klap op de voorruit van de auto brak deze en viel het glas naar binnen. De bestuurster en haar in de auto zittende zoon kwamen met de schrik vrij. De technische recherche heeft ter plaatse onderzoek gedaan naar de toedracht van het ongeluk.

Jonge auto inbreker op heterdaad betrapt

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagochtend kreeg de politie om 05.17 uur de melding van een getuige dat er werd ingebroken in een geparkeerde auto aan het Bolwerk-Zuid. De politie was snel ter plaatse en zag hoe een jongeman in de bewuste auto zat, uitstapte en op zn gemak wegliep. De politie heeft de 15-jarige jongen aangehouden. Hij bleek een groot geldbedrag op zak te hebben.

Zinloos geweld bij Poolse vakantiegangers

ROOSENDAAL: Vrijdagavond rond 18.22 uur werd op de Jan Vermeerlaan een Poolse auto met daarin drie personen belaagd door een groep van ongeveer 15 jongeren van een jaar of 15. Zij hadden kettingen en stenen bij zich waarmee zij tegen de auto sloegen. De portieren werden opengerukt en de inzittenden werden met kettingen, vuisten en stenen bewerkt. De twee jongemannen en een vrouw stapten uit de auto waarna een vechtpartij ontstond. Een medewerker van Rijkswaterstaat die in zijn dienstvoertuig kwam aanrijden zag wat er gebeurde en zette zijn zwaailichten aan terwijl hij op de groep afreed. De belagers gingen er snel vandoor. De politie heeft samen met de medewerker van Rijkswaterstaat in de wijk gezocht, maar geen van de jongelui meer kunnen vinden. De 24-jarige Poolse bestuurder heeft aangifte gedaan van mishandeling en vernieling. De drie hadden net een boodschap gedaan in een supermarkt en waren voor vakantie op bezoek bij familie in Nederland. Toen ze van de parkeerplaats wilden afrijden werden ze door de groep aangevallen.

Jeugdige joyrider aangehouden in auto

ROOSENDAAL: Surveillerende agenten controleerden vrijdagavond rond 22.15 uur op de Burgemeester Schneiderlaan een auto met een wel heel jeugdig ogende bestuurder. Toen zij hem vroegen om zijn rijbewijs en kentekenbewijs bleek hij deze niet te hebben. De 15-jarige jongen uit Roosendaal had de auto van een kennis geleend. De jongen is aangehouden en na verhoor overgedragen aan zijn moeder. De auto is meegenomen naar het politiebureau om terug te kunnen geven aan de eigenaar. De 18-jarige bijrijder gaf een valse identiteit op, maar kwam zich later alsnog melden op het politiebureau. De auto bleek van zijn vader te zijn en wist van niets. De jongeman krijgt een boete van 170 euro voor het opgeven van een valse identiteit.

Auteur: Manon Erkens