Antillenhuis


Veel interesse voor film Gritu di un pueblo en paneldiscussie in Amsterdam

CDA-Tweede Kamerlid Bas Jan van Bochove in gesprek met de heer Comenencia en de Antilliaans-Nederlandse politicus Ed Gumbs (Foto Antillenhuis/Pevry Press)

Vrijdag 1 juni heeft in het Tropenmuseum in Amsterdam de presentatie plaatsgevonden van de film `Gritu di un pueblo'. Het betreft een film over de opstanden in Willemstad (Curaçao) op 30 mei 1960.

Onder de vele gasten tijdens de presentatie ook de Gevolmachtigde Minister van de Nederlandse Antillen, Paul Comenencia.

De presentatie van de film was in handen van de Verenging Antilliaans Netwerk (VAN), dit in nauwe samenwerking met de Stichting John Leerdam, Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO) en het Tropentheater Amsterdam. De documentaire 'Gritu di un pueblo: 30 mei 1969' is een veelzeggende en informatieve film over de rellen op Curaçao van 30 mei 1969.

Na vertoning van de film volgde een discussie over de positie van de Nederlandse Antillen na de opstanden, de autonomie van de eilanden en het Koninkrijk in het algemeen. Diverse politici namen aan de discussie deel, te weten Bas Jan van Bochove (CDA), Johan Remkes (VVD) en Jacques Tichelaar (PvdA). De paneldiscussie werd geleid door Mike Alexander.

Professor Gert Oostindie gaf ter inleiding van de discussie een inleiding over het thema.

Voor meer informatie en/.of persfoto's Antillenhuis-voorlichter Norman Serphos serphos@kgmna.nl
---

Gepubliceerd op: 03-06-2007 Bron: Antillenhuis