Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Betreft: Gewelddadig neergeslagen homodemonstratie

Inhoud: De vrijdenkers hebben de Minister van Buitenlandse Zaken verzocht om bij de Russische regering protest aan te tekenen tegen het met geweld neerslaan van de homodemonstratie in Moskou

Brief van de Vrijdenkersvereniging De Vrije Gedachte aan de Minister van Buitenlandse Zaken:

Excellentie,

De Vrijdenkersvereniging DVG heeft geschokt kennis genomen van de afschuwelijke taferelen in Moskou bij het gewelddadig neerslaan van een homodemonstratie aldaar, waarbij de politie zich kennelijk ook nog afzijdig hield. DVG stelt zich op het standpunt dat eenieder naar aard en karakter mag leven zoals hij of zij dat wil en wijst discriminatie op welke grond dan ook resoluut van de hand.

DVG schaart zich volledig achter het verzoek van het COC aan Uwe Excellentie om protest aan te tekenen bij de Russische regering en zonodig de Russische ambassadeur bij u te ontbieden, teneinde kennis te nemen van het standpunt van de Nederlandse regering, inhoudende (1) een resolute afwijzing van (iedere, dus ook) homodiscriminatie en (2) het wijzen op de plicht van de Russische regering en/of lokale autoriteiten incl. het politieapparaat om homoseksuelen bij demonstraties te beschermen indien zij worden aangevallen.

Ook wenst DVG haar bezorgdheid te uiten over het deelnemen van (neo)fascistische elementen aan de knokploegen die tegen de homodemonstratie optraden.

Hoogachtend,

namens het bestuur van DVG

de Secretaris (etc.)

Afzender

De Vrije Gedachte
Postbus 1087
3000 BB Rotterdam
010-4768986
info@devrijegedachte.nl
www.devrijegedachte.nl


---- --