Ingezonden persbericht


Manifestatie Krakers Pretoriusstraat 28 tegen uitverkoop Transvaalbuurt

Amsterdam 2 juni 2007

Zondag 3 juni van 14:00 tot 18:00 wordt op straat voor de gekraakte Pretoriusstraat 28 voor Transvaalbuurt-bewoners een cultureel omlijste protestmanifestatie gehouden, met gratis muziek, eten en politieke discussie.

De al zes jaar gekraakte Pretoriusstraat 28 dreigt ontruimd te worden omdat het stadsdeel Oost-Watergraafsmeer per vergissing een bouwvergunning verleende, terwijl eerder een bouwvergunning werd ingetrokken op basis van de anti-maffiawet BIBOB. In het pand bevindt zich naast woonruimte ook een politiek sociaal buurtcentrum met een weggeefwinkel, een volkskeuken en een kraakspreekuur.

Naar mening van de krakers "schiet het stadsdeel niets op met het aanharken van de buurt met milieupolitie en meer politiesurveillances. De echte problemen in de Transvaalbuurt betreffen niet de straat, maar het vastgoed. Nu hebben malafide huiseigenaren vrij spel en worden de huizenprijzen opgedreven. De enige woningen -koop of huur- die de speculatiepraktijken opleveren zijn zelfs met een modaal salaris niet meer betaalbaar."

Meer over de buurtmanifestatie op:
http://www.joesgarage.nl

Meer over de malafide eigenaren van Pretoriusstraat 28 op: http://www.speculanten.nl/node100

Meer over voorafgaand protest bij het stadsdeel:
http://www.indymedia.nl/nl/2007/05/44951.shtml


---



Ingezonden persbericht