Politie Hollands Midden

Datum: 5 juni 2007

Warmond Doorrijder aangehouden

Dankzij een oplettende getuige heeft de politie maandag 4 juni een 19 jarige vrouw uit Leiderdorp aangehouden die rond 18.30 uur op de Lockhorstlaan met haar auto tegen een lichtmast was gereden die daardoor uit het lood kwam te staan. De vrouw stapte nog wel uit maar reed daarna weg. Een getuige noteerde een kenteken en belde de politie. De politie hield de vrouw in Oegstgeest aan. Tegen haar wordt proces-verbaal opgemakt.

Leiden Aanhouding voor mishandeling en vernieling De politie heeft maandagmiddag 4 juni een 40 jarige bewoner van de Albert Verweijstraat aangehouden nadat deze een 28 jarige plaatsgenoot te lijf was gegaan en hem met een fietspomp had geslagen. Dit alles gebeurde nadat laatstgenoemde naar het adres van de verdachte was gegaan om verhaal te halen voor het vernielen van enkele ruiten van een woning aan de Herman Gorterstraat. Hij kwam daarbij op voor zijn moeder van wie de woning was en gooide op zijn beurt enkele ruiten van de woning van de verdachte in. De verdachte is in de avond weer op vrije voeten gesteld. De politie maakt proces-verbaal van dit buurtincident op.

Leiden Beroofd van tas Een 22 jarige Leidse is maandag 4 juni even na 23.30 uur beroofd van haar handtas. De vrouw liep over de Oude Vest toen er plotseling aan haar tas werd getrokken. De vrouw zag hierna twee mannen op de fiets wegrijden in de richting van de Pelikaanstraat. De politie stelt een onderzoek in en verzoekt getuigen zich te melden via 0900 - 8844, politieteam Leiden-Centrum.

Leiden Aanhouding na mishandeling en vernieling De politie heeft maandag 4 juni in de middag een 40 jarige Leidenaar aangehouden op verdenking van mishandeling en vernieling. De man zou een ruit van een woning aan de Herman Gorterstraat vervolgens zou hij een 28 jarige plaatsgenoot met een fietspomp hebben geslagen. De 28 jarige man zou hierop meerdere ruiten van de woning van de verdachte hebben ingegooid. Volgens de verdachte waren eerst ruiten van zijn woning ingegooid en had hij daarom met de pomp geslagen. De 28 jarige Leidenaar zou ook terug hebben geslagen.

Alphen aan den Rijn Politie schiet bij aanhouding De politie heeft maandagavond 4 juni een waarschuwingsschot en één gericht schot gelost om een verdachte aan te houden. De politie had informatie binnengekregen dat de man met een vuurwapen zou rondrijden. Agenten keken uit naar de auto en zagen hem rond 20.40 uur rijden in het centrum. De auto werd gevolgd in de richting van het Lauraplein. Hier stopte de bestuurder zijn voertuig waarna agenten de verdachte aanwijzingen gaven om de auto uit te komen. De verdachte negeerde de aanwijzingen en ging er direct rennend vandoor. Agenten zetten de achtervolging in in de richting van de Vondelstraat. Bij één van de woningen rende de verdachte via de voorzijde naar de achtertuin. Een agent loste daar een waarschuwingschot in de lucht. Daarna werd er gericht geschoten naar de man. De man werd niet geraakt, maar werd korte tijd later aangehouden op de Bilderdijkstraat. De auto van de man is inbeslaggenomen voor verder onderzoek. Het vuurwapen werd gisteravond nog niet aangetroffen. Het onderzoek wordt dinsdagmorgen voortgezet. Daarin zal ook de woning van de 24 jarige Alphenaar worden doorzocht. De politie doet intern onderzoek vanwege het gebruiken van een geweldsmiddel, het politievuurwapen, bij de aanhouding. De officier van justitie zal daarna bepalen of het schieten terecht is geweest. Gouda Brand in bedrijvencomplex Dinsdag 5 even na 03.30 uur is brand uitgebroken in een bedrijvencomplex aan de James Wattstraat op industrieterrein de Gouwestroom. De brand ontstond in een bedrijf met haarprodukten en sloeg via het dak over naar naastgelegenpanden. Twee andere bedrijven liepen water en rookschade op. Het bedrijf waar de brand begon, is geheel uitgebrand. Om 05.00 uur werd het sein brand meester gegeven. De brandweer moest daarna nog nablussen. De technische recherche van Politie Hollands Midden doet onderzoek naar de oorzaak van de brand.

Gouda Jongen beroofd van mp3-speler en gsm Een 15 jarige fietser uit Bodegraven is maandag 4 juni rond 15.45 uur beroofd van zijn mp3-speler en zijn mobiele telefoon. De jongen fietste over het Omlooppad in de richting van de Groen van Prinsterersingel. Halverwege liepen vier jongens met een Noord Afrikaans uiterlijk hem tegemoet. Twee van de jongens zaten op één fiets. Een van de jongens belemmerden de Bodegraver de doorgang door zijn stuur vast te pakken. Hierop werd zijn mp3-speler uit zijn jas gehaald. Een van de jongens rende ermee weg in de richting van de Bloemendaalseweg. De Bodegraver hoorde de drie andere over een gsm praten en had toen door dat ook zijn telefoon was gestolen. Hij sprak de jongens hierop aan, maar één van hen dreigde met een baksteen te gooien. Toen nog twee anderen zich bij het groepje voegden durfde de Bodegraver zijn spullen niet terug te vragen. De groep liep weg in de richting van de Plusmarkt toen omstanders erbij kwamen staan. De politie stelt een onderzoek in naar de beroving en heeft een buurtonderzoek gehouden. Getuigen die nog niet met de politie hebben gesproken worden gevraagd contact op te nemen via 0900 - 8844, politieteam Gouda-Oost.

Nieuwerkerk aan den IJssel Politie voorkomt vechtpartij De politie van Nieuwerkerk heeft zaterdagavond 2 juni in samenwerking met de politie van Rotterdam-Rijnmond groepen jongeren weggestuurd bij het station van Nieuwerkerk aan den IJssel en aan de zuidkant van Nieuwerkerk.

Bij het station hadden zich jongeren uit Nieuwerkerk verzameld die stonden te wachten op een groep jongeren uit Zevenkamp. De politie heeft dan ook aan de zuidkant van Nieuwerkerk een groep jongeren uit Zevenkamp teruggestuurd.

De politie was getipt over een op handen zijnde vechtpartij tussen de jongeren en heeft daar direct actie op ondernomen. Door tijdig en alert in te grijpen is een vechtpartij uiteindelijk voorkomen. Voor de duidelijkheid, de politie heeft geen aanhoudingen verricht.

De politie zet het onderzoek voort en is met name geïnteresseerd in MSN berichten waarin de jongeren elkaar oproepen om aan de vechtpartij deel te nemen. De politie zou graag in het bezit komen van deze berichten en vraagt mensen, bijvoorbeeld de ouders van de jongeren, die in het bezit zijn van de MSN berichten contact op te nemen met de politie van Nieuwerkerk via 0900-8844.

Stolwijk Jongen breekt arm bij aanrijding met auto Een 8 jarige jongen uit Stolwijk heeft maandag 4 juni rond 18.10 uur zijn arm gebroken toen hij vanaf een erf de Benedenheulseweg op fietste en daar werd aangereden door een 25 jarige automobilist uit Gouda. De automobilist werd verrast en kon de jongen niet meer ontwijken. Met een gebroken arm is het ventje overgebracht naar het Groene Hart Ziekenhuis.

--- einde berichten ---
---

Postbus 4240 ( Hollands Midden 2350 CE Leiderdorp ( Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459391 Fax 071 - 5459305



Bureau Communicatie Telefoon 071 - 5459800 Fax 071 - 5459326 ---- --