Politie Drenthe

Dinsdagmorgen

Emmen, 05-06-2007

Stadskanaal/Nieuw Buinen: van de weg gedrukt

De politie zoekt getuigen van een verkeersconflict op dinsdagmiddag 22 mei op het Dwarsdiep in Nieuw Buinen. Tussen twaalf uur en half een probeerde de bestuurder van een zwarte VW Golf een groene vrachtwagen in te halen. Tijdens die manoeuvre week de vrachtwagenchauffeur uit naar links, waardoor de personenwagen in de berm terechtkwam. Om een aanrijding te voorkomen moesten enkele tegenliggers uitwijken. Volgens de bestuurder van de personenwagen, een 25-jarige inwoner van Stadskanaal, had hij daarna nog geprobeerd de vachtwagen te achterhalen. Toen de Kanaalster op zon tien meter van de containerwagen reed, zou de chauffeur bovenop de rem zijn gaan staan. Door eveneens hard te remmen wist de bestuurder van de Golf te voorkomen dat hij achterop de truck botste. Mensen die iets van de incidenten hebben gezien worden verzocht contact op te nemen met Regiopolitie Groningen, tel. 0900-8844.

Man gewond aan oor
NORG Een 35-jarige man uit Norg raakte maandagmiddag gewond bij een aanrijding aan de Laarwoud. Hij fietste over het Westrup en wilde het Laarwoud oversteken. Bij het oversteken kon hij een 44-jarige bestuurder uit Norg, die op het Laarwoud, reed niet meer ontwijken. Hij botste tegen de auto en kwam op straat terecht. Door de sluiting van zijn fietshelm is zijn oor gedeeltelijk afgesneden. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Zijn oor is er daar weer aangezet. (BPS 07-146604)

Bromfietser gewond
PEIZE Een 37-jarige bromfietser uit Groningen raakte maandagmiddag betrokken bij een eenzijdig ongeval op de Hoofdstraat. Een bestuurder van een bestelbusje reed op de Roderweg en wilde rechtsaf Hoofdstraat in slaan. De bromfietser passeerde de bestelbus aan de linkerkant, maar vergat het verkeer dat van rechts kwam. Hij schrok, begon te remmen en verloor de controle over de bromfiets. Hij belandde uiteindelijk op straat. Door de val raakte hij gewond aan zijn been. Hij is ter controle naar het ziekenhuis in Groningen gebracht, maar er bleek niets te zijn gebroken. (BPS 07-146607)

Boete voor niet handsfree bellen
MEPPEL Agenten hebben maandagavond een 44-jarige man uit Bad Segeberg bekeurd wegens het niet handsfree bellen. De boete was 130,-. (BPS 07-146635)

Winkeldieven aangehouden
HOOGEVEEN De politie heeft maandagmiddag een 12-jarige jongen uit Hoogeveen aangehouden. Hij zou meerdere goederen hebben gestolen uit een supermarkt aan de Griendtsveenweg. Tijdens het verhoor bekende de jongeman die diefstal. Hij is aangemeld bij bureau Halt. (BPS 07-146568)

EMMEN Agenten hebben maandagmiddag een 43-jarige man en een 52-jarige vrouw uit Emmen aangehouden op verdenking van diefstal uit een drogisterij aan de Noorderstraat. Tegen hen werd proces-verbaal opgemaakt. (BPS 07-146593)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met Ramona Venema, tel. 0592 - 45 12 80.