Politie Twente

Persberichten Politie Twente 5 juni 2007

Aanhouding na bedreiging met mes

Enschede

De politie hield op dinsdag 5 juni om 01.10 uur een 28-jarige Enschedeër aan in zijn woning nadat hij een 37-jarige medebewoner had bedreigd met een mes.

Omstreeks genoemd tijdstip werd een bedreiging gemeld in een woning aan de Haaksbergerstraat in Enschede. De politie trof in de woning beide mannen aan met lichte snijwondjes. De mannen wonen daar ieder op een kamer en kregen ruzie in een van de gemeenschappelijke ruimtes. De ruzie liep uit de hand toen de 28-jarige de ander met een mes bedreigde. Het mes werd op aanwijzingen van de 37-jarige aangetroffen op de kamer van de 28-jarige verdachte. De politie hield de 28-jarige aan en sloot hem op voor nader verhoor. (07-072958)

Burenruzie ontaardt in mishandeling

Enschede

Bij een burenruzie op de Sibculobrink in Enschede, op maandagavond 4 juni, werd een 51-jarige bewoonster mishandeld door een 47-jarige buurtbewoner.

Omstreeks 22.55 uur die avond liep het uit de hand, nadat de 51-jarige een woordenwisseling kreeg met een andere buurbewoonster. Tijdens de woordenwisseling werd tussen beide vrouwen geduwd. Toen de 51-jarige de andere vrouw wederom van zich afduwde, kwam de 47-jarige echtgenoot van de geduwde vrouw erbij. De 47-jarige gaf een vuistslag vol in het gezicht van de 51-jarige. Zij wenste daarvan aangifte te doen. De politie hield daarop de 47-jarige verdachte aan wegens mishandeling en sloot hem op voor nader verhoor. (07-072928)

Automobiliste gewond bij aanrijding

Den Ham

Bij een aanrijding tussen twee personenauto's op de Vroomshoopseweg in Den Ham op maandag 4 juni raakte een 38-jarige automobiliste uit Vroomshoop gewond.

Omstreeks 18.50 uur die dag reed een 26-jarige automobilist uit Den Ham vanaf een parkeerstrook de rijbaan op van de Vroomshoopseweg en wilde daar keren om verder te rijden in de richting van Den Ham. Bij het oprijden van de weg zag hij de 38-jarige automobiliste, die vanuit de richting Vroomshoop naderde, over het hoofd. Bij de aanrijding die volgde raakte de 38-jarige gewond. Zij werd ter observatie naar het ziekenhuis overgebracht. Beide auto's werden afgesleept. De politie nam, vanwege de omvang van de schade, het kentekenbewijs deel I van de auto van de 26-jarige in. Het verkeer ter plaatse werd door de politie geregeld en de weg werd na anderhalf uur weer vrij gegeven. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (07-0722834)

Dronken automobilist moet rijbewijs inleveren

Almelo

Bij een 49-jarige Almelose automobilist werd op dinsdag 5 juni een alcoholpromillage gemeten van 1.62, waarop de politie zijn rijbewijs invorderde.

De politie controleerde de 49-jarige omstreeks 00.50 uur op de Anemoonstraat in Almelo. De man wankelde bij het uitstappen, waarop de politie alcoholgebruik vermoedde en de man aanhield. Bij een uitslag van 1.62 promille werd zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (07-072961)

Oprit A1 uur lang gestremd

Oldenzaal

De oprit 'Hanzepoort' van de A1 op de Enschedesestraat in Oldenzaal, in de richting Amsterdam, is op maandagavond 4 juni ruim een uur gesloten geweest.

Omstreeks 22.45 uur verloor een 61-jarige bestuurder van een vrachtwagen uit Borne zijn oplegger in de bocht van de oprit 'Hanzepoort' in Oldenzaal. De oplegger, die hierdoor schuin over de rijbaan en vluchtstrook kwam te staan, blokkeerde vervolgens de gehele oprit. Omdat de koppelingen tussen vrachtauto en oplegger geknapt waren moest de 61-jarige een vervangende vrachtwagen laten komen die vervolgens de oplegger weghaalde. De politie heeft omstreeks 23.55 uur de oprit weer vrijgegeven. (07-072942)

Vrachtwagen met 200 biggen kantelt

Hertme

Op maandag 4 juni omstreeks 16.30 uur is er op de Weerselosestraat in Hertme een vrachtwagencombinatie met daarin 200 biggen gekanteld.

De bestuurder van de vrachtwagen, een 26-jarige Diepenheimer, reed met zijn combinatie over de Weerselosestraat in de richting van Saasveld. Ter hoogte van de Gammelerbeek kwam hem, vanuit tegengestelde richting, een personenauto tegemoet. Omdat de bestuurder met zijn auto door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft terechtkwam, moest de vrachtwagenchauffeur uitwijken en raakte met zijn combinatie in de sloot. De bestuurder van de personenauto reed door zonder te stoppen. De mogelijkheid wordt niet uitgesloten dat hij niets van de aanrijding gemerkt heeft. De brandweer heeft samen met omstanders de 200 biggen, die in de gekantelde oplegger zaten, uit hun benarde positie bevrijdt. Een dierenarts heeft 1 big moeten euthanaseren omdat deze er slecht aan toe was. Een sleepbedrijf heeft met behulp van een kraan de vrachtwagencombinatie geborgen en omstreeks 21.15 uur kon de politie de weg weer vrijgeven.

De politie is nu nog op zoek naar de bestuurder, manspersoon, van de personenauto, lichtgrijze sedanuitvoering, die omstreeks 16.30 uur op de Weerselosestraat in de richting van Borne reed. Hij of getuigen die het ongeluk hebben zien gebeuren, kunnen contact opnemen met de afdeling Borne van de Politie Twente, 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. (07-078822)

Man wil pinnen met gestolen pas

Enschede

In een horecagelegenheid aan de Beltstraat in Enschede heeft op maandag 4 juni een 24-jarige Enschedeër geprobeerd te pinnen met een gestolen bankpas.

Omstreeks 21.30 uur kreeg de politie een melding dat er bij de horecagelegenheid aan de Beltstraat een man geld wilde pinnen bij de kassa met een bankpas die vermoedelijk van diefstal afkomstig was. Omdat de identiteit van de pinner niet overeenkwam met de naam van de rekeninghouder sloeg de kassamedewerker alarm bij de politie. Agenten hielden de 24-jarige aan en namen hem voor verhoor mee naar het bureau. Daar bleek de pinpas van diefstal afkomstig te zijn. De Enschedeër werd voor verder onderzoek in verzekering gesteld. (07-072890)

Auto raakt in sloot

Haarle

Op de Stationsweg in Haarle is op dinsdag 5 juni omstreeks 09.00 uur een 43-jarige automobiliste uit Haarle gewond geraakt na een eenzijdige aanrijding.

De 43-jarige reed op de Stationsweg in Haarle. Door onbekende oorzaak raakte zij de macht over het stuur kwijt en kwam ze in een sloot, aan de rechterkant van de weg, terecht. De bestuurster werd met onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis gebracht. (07-073073)

Monique Oude Wolbers en Nancy Hanterink: 053-4555588


---- --