Ingezonden persbericht


SIMS breidt uit in de Benelux

Sims Recycling Solutions, 's werelds grootste recyclingbedrijf van elektronische en elektrische apparatuur en componenten, heeft recent een nieuwe vestiging in gebruik genomen in Sint-Niklaas, België. Deze verhuizing was noodzakelijk in verband met de sterke groei op de Belgische markt en maakt daarmee onderdeel uit van de groeistrategie van Sims wereldwijd.

Nieuwe vestiging in Sint-Niklaas
De nieuwe vestiging heeft een totale capaciteit van 40.000 ton per jaar en zal een oplossing bieden aan alle bedrijven die onder de Europese WEEE (Waste Electrical and Electronic Equipment) wetgeving vallen, maar ook voor bedrijven die hun producten absoluut vernietigd willen zien en daarbij het milieu respecteren. De service van deze vestiging bestaat onder andere uit het inzamelen van afgedankte of overtollige apparatuur. Vervolgens wordt deze apparatuur geregistreerd, gedemonteerd en mechanisch bewerkt tot secundaire grondstoffen zoals metalen, kunststoffen en glas. "De kennis en expertise die we via onze klanten en ons mondiaal netwerk van vestigingen hebben opgedaan draagt bij aan de groei van Sims", zegt Rene Kik, EU Business Development Director. "Deze nieuwe vestiging positioneert ons als grootste en meest innovatieve elektronica recycling organisatie in de Benelux."

Sims Recycling Solutions Wereldwijd
Door de recente overnames van de twee grootste elektronica recyclers van Noord-Amerika, mag Sims Recycling Solutions zich voortaan de grootste aanbieder op het gebied van WEEE recycling ter wereld noemen. Momenteel wordt er jaarlijks zo'n 450.000 ton WEEE materiaal verwerkt en in totaal 90 miljoen ton metaal gerecycled.


- Einde -