Gemeente Hilversum

'Belommerde wandeling' heropend

5 juni 2007
De wethouders Erik Boog (Cultuur en Monumentenzorg) en Jan Rensen (Beheer Openbare Ruimte) hebben één van de oudste openbare wandelgebieden in Nederland, het Boombergpark, heropend. Dat gebeurde afgelopen donderdagmiddag tijdens een wandeling door het park langs vier door 'buurman' Endemol BV geschonken informatieborden.

De heropening volgde op de renovatie van het park. De plannen voor deze renovatie zijn in nauwe samenwerking met de klankbordgroep Peerlkamplaan gemaakt. De klankbordgroep ontstond na een initiatief van de buurtbewoners in de zomer van 2002. De groep was samengesteld uit vertegenwoordigers van omwonenden en organisaties op het gebied van milieu, cultuur, groen en recreatie.

Het park heeft al een lange geschiedenis. Rond 1831 nam de schilder Jan van Ravenswaay het initiatief om in dit gebied, de toenmalige Zuider Eng, kavels landbouwgrond te kopen. Hij wilde een 'belommerde wandeling' creëren. Bij aanleg was het een wandeling in het buitengebied, tegenwoordig is het een wandeling naar het buitengebied. Wandelaars kunnen nu van de Kerkbrink via de begraafplaats 'Gedenk te sterven' via het Rosarium en de Peerlkamplaan naar het Corversbos en de 's Gravelandse buitenplaatsen lopen.

Na wandeling en onthulling van de informatieborden konden de genodigden genieten van een kopje thee en Engelse lekkernijen op het 'Speldenkussen', het centraal gelegen gazon.