Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 05-06-07

TILBURG, 5 juni 2007

Politie treft hennepkwekerij in woning na melding vrijheidsbeneming

TILBURG: Een melding dat in een woning aan de Lombardijenlaan een man tegen zijn wil zou worden vastgehouden heeft gisterenavond geleid tot de ontdekking van een grote hennepkwekerij en vijf arrestaties. In het pand stonden maar liefst 738 hennepplanten in verschillende groeistadia. Van een gijzeling bleek geen sprake te zijn. De politie trof in de woning ook een doosje munitie aan.

Gisteravond kreeg de politie omstreeks een melding dat in een woning aan de Lombardijenlaan een man werd vastgehouden. Er zouden volgens de anonieme melder wapens in het pand zijn. Ook zou er zich een hennepkwekerij bevinden. De politie nam de melding serieus omdat bekend is dat er regelmatig geweldsincidenten plaats vinden die direct of indirect gerelateerd kunnen worden aan de hennepkweek. Er gingen zes agenten ter plaatse. De man die de voordeur open deed werd direct aangehouden. In het pand bevonden zich nog vier mannen die ook werden aangehouden. Het gaat om Tilburgers van 21, 23, 24, 27 en 27 jaar. Er bleek geen sprake te zijn van een gijzeling. Wel bleken er op de 1^e en 2^e verdieping vier ruimtes als hennepplantage te zijn ingericht. Een medewerker van Essent stelde vast dat de stroom illegaal werd afgetapt. De verdachten werden aangehouden en ingesloten.

Politie houdt vernieler aan

TILBURG: De politie heeft vannacht rond 00:45 uur een 58-jarige Tilburger aangehouden bij een woning aan de Ringbaan Zuid. Hij had een ruit vernield bij zijn ex-vriendin. De verdachte melde zich vrijwillig bij de politie, die nog in de woning van het slachtoffer aanwezig was. De vrouw had net de relatie beëindigd. Even later begon haar ex-vriend te schreeuwen en te schelden. Omdat ze bang werd voor de man heeft ze zich opgesloten in de badkamer en de politie gebeld. Een moment later hoorde de vrouw glasgerinkel. Ze ging kijken wat er was gebeurd en zag dat de man verdwenen was, maar dat de ruit van haar voordeur gebroken was. De man verklaarde dat het niet zijn bedoeling is geweest de ruit te breken. Dit was gebeurd toen hij met een sleutel tegen de ruit tikte.

Politie houdt winkeldieven aan

TILBURG: Gistermiddag rond 15:30 uur is een 20-jarige Tilburgse in een kledingzaak aan de Heuvelstraat aangehouden. Ze werd op heterdaad betrapt bij het stelen van verschillende goederen uit die winkel.

Medewerkers van de winkel merkten de vrouw op, toen zij de alarmpoortjes passeerde. Eén van die medewerkers controleerde de tassen van de dievegge. Tijdens die controle gooide de verdachte een paar sokken weg. In haar tassen, troffen ze verschillende artikelen aan met een totale waarde van 38,-. Ze werd overgedragen aan de politie. De vrouw verklaarde dat het geen goede actie van haar was.

TILBURG: Een 18-jarige vrouw uit Tilburg is gistermiddag rond 17:00 uur aangehouden in een schoenenwinkel aan de Heuvel, omdat ze een paar schoenen ter waarde van 25,- niet aangeboden heeft aan de kassa. De vrouw kreeg een boete van 130 euro.

De filiaalmanager zag dat de verdachte de winkel uitliep. Op dat moment gingen de alarmpoortjes af. De manager sprak de vrouw aan. Die vrouw liet vervolgens het paar schoenen zien dat ze net in haar handtas gestopt had en vervolgens gestolen had uit de winkel. Een vriendin zou haar overgehaald hebben de schoenen te stelen.

Gezochte man geeft valse naam op

TILBURG: Een 44-jarige man uit Oosterhout is vannacht rond 00:15 uur op de Houtstraat aangehouden omdat hij zich niet kon legitimeren. De agenten kregen sterk het vermoeden dat hij een valse naam opgaf. Vandaag bleek dit zo te zijn. Hij blijkt dat gedaan te hebben omdat hij gezocht wordt vanwege een recherche onderzoek. Surveillanten gaven de man in eerste instantie een stopteken, omdat hij geen gordel droeg.

Politie houdt verdachte aan voor huiselijk geweld

TILBURG: Vanmiddag heeft een hulpofficier van justitie een 42-jarige Tilburger in verzekering gesteld. De man wordt verdacht van vernielingen in een woning de wijk Groenewoud en het mishandelen van een politieman. De verdachte werd vannacht omstreeks 02.40 uur in de woning van zijn vriendin aangehouden, nadat hij daar in een dronken bui vernielingen had aangericht. Hij had onder meer een tafeltje in een gang, een nachtkast, een kristallen schaal en een raam van de buitendeur vernield. De agenten kwamen na een melding ter plaatse. De bewoonster, die volledig in paniek was, wees naar een man die op straat liep en riep: Die moet je hebben. De agenten achterhaalden de man, die wild om zich heen begon te slaan. Hij raakte daarbij een van de dienders, die een bloedneus opliep. Uiteindelijk lukte het om de man te boeien en af te voeren naar het bureau. De verdachte is vandaag gehoord, hij vertelde dat er relatieproblemen zijn en dat hij daardoor flink is gaan drinken. Hij kon zich de incidenten van vannacht niet herinneren.

Politie houdt dronken automobilist aan

OISTERWIJK: De politie heeft gisteravond rond 18:30 uur een 55-jarige man uit Oisterwijk aangehouden op de Zandacker. Hij bestuurde een personenauto, terwijl hij te veel alcohol genuttigd had. Een afgenomen blaastest gaf als uitslag 990 ug/l.

De man heeft meer dan vier keer de maximaal toegestane hoeveelheid in zijn adem. Die is namelijk 220 ug/l. Het rijbewijs van de man is ingevorderd. Ook heeft hij een rijverbod van 12 uur opgelegd gekregen. De man verklaart ongeveer vier glazen wijn genuttigd te hebben.

Politie onderzoekt berovingen

TILBURG: Een 20-jarige Tilburger en zijn 19-jarige kameraad en plaatsgenoot zijn gisteravond rond 21:00 uur in het Leijpark door twee jongens beroofd van hun mobiele telefoon en portemonnee. Het 19-jarige slachtoffer moest naar de eerste hulp en heeft aan dit voorval een diepe snee boven zijn oog en een bult overgehouden.

De twee vrienden gingen in het Leijpark zitten. Een aantal minuten later kwamen de verdachten naar de slachtoffers toe. Zij eisten dat de slachtoffers alles wat ze bij zich hadden, moesten afgeven. Eén van de daders pakte de pet van een van de gedupeerden en zette die op. Mede doordat de jongste van de twee slachtoffers een harde stoot met een gebalde vuist tegen zijn hoofd kreeg, besloten de jongens aan de eisen te voldoen. Dader 1 was ongeveer 1.60 meter lang en rond de 15 jaar oud. Hij had een spitse neus en kort, zwart haar. Dader 2 was ongeveer
1.70 meter lang en rond de 16 jaar oud. Beiden zijn lichtgetint en fietsten op een herenfiets. Als mensen iets gezien of gehoord hebben kunnen ze contact opnemen met de politie via 0900-8844, of met Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.
444

Politie Tilburg West controleert autogordels en niet handsfree bellen

TILBURG: De politie van het team Tilburg West heeft vandaag tussen
7.00 uur en 8.00 uur met zes personen een verkeerscontrole gehouden aan de Burgemeester Baron van Voorst tot Voorstweg. Er werd gecontroleerd op het rijden zonder gordel en niet handsfree bellen. In een tijdsbestek van een uur zijn 21 bekeuringen uitgeschreven voor het niet dragen van de autogordel. Daarna is er van 8.15 uur tot 8.45 uur een controle gehouden bij de basisscholen in de buurt van de Giekerkstraat. Deze controle was gericht op fout parkeren. Overtredingen bleven uit. Wel waren de ouders blij dat er toezicht werd gehouden bij de scholen.

Opnieuw controles Landgoed Gorp en Rovert

ESBEEK: Ten westen van Esbeek ligt het landgoed van Gorp & Rovert, ook wel de Rovertsche Heide genoemd. Dit landgoed is twaalfhonderd hectare groot, waarvan vierhonderd hectare gebruikt wordt voor landbouw. Afgelopen zondag hebben buitengewoon opsporingsambtenaren en milieu agenten een grote controle in dit gebied gehouden. Dit was onder meer gericht op het naleven van de bepalingen van de Flora en Faunawet. Er werden 29 bekeuringen uitgeschreven. Dit was onder andere voor:


- Wandelen met niet aangelijnde hond (50 euro boete)


- Weggooien van afval


- in strijd met artikel 461 SR met auto of motor zich bevinden op het landgoed.

De actie werd gecoördineerd door het Regionale Milieuteam van de Politie Midden en West Brabant afdeling Groen

Auteur: Willem van Hooijdonk