Belgische Federale Overheid


05-06-2007

Te snel rijden blijft je achtervolgen

Overdreven en onaangepaste snelheid is in België nog steeds één van de belangrijkste oorzaken van verkeersongevallen; ongeveer 1 op de 3 is eraan te wijten.

Het is dus van cruciaal belang om steeds uw snelheid te matigen en zo het aantal verkeersslachtoffers zo veel mogelijk te beperken.

"Te snel rijden blijft je achtervolgen" is de slogan van de nieuwe campagne tegen overdreven snelheid van het BIVV (Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid). Het doel van deze campagne is u erop te wijzen dat overdreven snelheid heel zware gevolgen kan hebben die u levenslang bijblijven.

Deze campagne sluit aan bij de doelstelling om tegen 2010 het aantal verkeersdoden te halveren en om het nog te positieve beeld van snelheid tegen te gaan.

Het BIVV voert deze campagne met affiches langs de hoofdwegen en met kleinere affiches in openbare diensten, jeugdhuizen, culturele centra ... Daarnaast loopt er nog een nationale tv-spot. De affiches en de tv-spot tonen beide een man die psychisch gekweld wordt door de gevolgen van een verkeersongeval dat hij vroeger heeft veroorzaakt.

Download de brochure: Te snel... te laat. (PDF, 2 p. - 128 kB) Zie het origineel