Eerste distributie van mobiele videocontent op de Nederlandse markt


AMSTERDAM, 20070605 -- Filmpjes makkelijk en snel vanaf een mobiele telefoon via internet verspreiden naar andere mobiele aansluitingen of emailadressen. Het Nederlandse bedrijf Phonecast biedt als eerste de mogelijkheid om binnen een paar handelingen content te versturen naar de mobiele telefoons van een klantenbase of andere geïnteresseerden. Ieder bedrijf of evenement dat iets wil met de uitwisseling van mobiele user generated content of branded content kan vertrouwen op de techniek die Phonecast biedt.

Met de techniek die Phonecast heeft ontwikkeld draagt het bedrijf zorg voor het totale mobiele en internet-videotraject. Filmpjes kunnen vanaf elke mobiele telefoon, video-opnameapparaat of PC op verschillende manieren worden ge-upload (ook MMS en e-mail) naar een Phonecast server. Phonecast `host' het videomateriaal, maakt het geschikt voor het downloaden en draagt zorg voor telecomprovider onafhankelijke distributie naar elke voor video geschikte mobiele telefoon. Filmpjes zijn op deze manier gemakkelijk vanaf een mobiele telefoon via internet te distribueren naar een veelvoud van e-mailadressen en mobiele aansluitingen. Voorwaarde voor dit laatste is wel dat het mobiele nummer en het type telefoon van de ontvanger bekend zijn.

Op de onlangs gelanceerde site Phonecast.nl biedt het bedrijf videonieuws van het persbureau ANP aan voor de mobiele telefoon. Hier kan de consument een abonnement op nemen: elke dag een nieuwsfilmpje uit een categorie naar keuze. Phonecast biedt deze mobiele video-distributiemogelijkheid nu ook aan andere partijen.

Het bedrijf ondersteunt partijen die hun activiteiten willen bijstaan met videomateriaal dat wordt afgespeeld op, of opgenomen met, een mobiele telefoon. Bijvoorbeeld een productcampagne nodigt jeugd uit iets te filmen met de mobiele telefoon en deze filmpjes moeten worden verwerkt in een contest of uiteindelijk in de campagne zelf. Phonecast verzorgt hier het verwerken en het uitwisselen van het videomateriaal in een eigen omgeving. De mogelijkheden zijn veelvuldig. "Elke partij die iets wil met de uitwisseling van mobiele user generated content of gewoon branded content direct naar de mobiele telefoon van een klantenbase, van medewerkers, of van geïnteresseerden die zich daar voor inschrijven, kan er iets mee", aldus de managing director Tjeerd Romijn van Phonecast.